fredag 24 juni 2011

Queens Cutie från Whimsy Stamps på ett pop-up-trappkort

Glad midsommar på er!

...

Det är kul att utmana sig själv. Jag var lite sugen på att vidga mina vyer när det gällde kortmakeri, så jag letade efter origami, pop-up och trappor på nätet. Resultaten fick mig att våga prova på detta kort :-).


Eftersom jag skapar "från en höft", hade jag inte bestämt vilken stämpel jag skulle använda. Jag valde mellan flera motiv från Whimsy Stamps, helt enkelt för att jag är så kär i dem nu :). Jag insåg nästan genast, att p g a att de flesta motivstämplar är ca 10 cm höga, så det skulle bli problematiskt att få ett stående motiv så långt fram på kortet, och ändå kunna gömma henne när kortet viks ihop. Det får väl villigt medges, att det inte funkar med detta motiv (Queens cutie från Whimsy Stamps) heller, men eftersom jag bestämde mig för att detta kort skulle bli ett så kallat utfällt kort - så fick det bli så här :-).


För att det inte skulle bli alltför tråkigt i bakgrunden - under trappstegen, valde jag att jobba med MME-papperena LUSH. (MME = My Minds Eye). Visst är det fint med prickar och houndstooth-mönster!!!


Jag fick syn på ett liknande - men mer avancerat pop-up-trappstegskort med massor av fjärilar på någon av de bloggar jag följer... Jag har dock inte lyckats få någon beskrivning på HUR jag skall kunna härma henne, så jag tänkte jag börjar här... Jag lät fjärilarna hjälpa mig att fylla ut det här kortet (det finns många fjärilar i detta clear stamps-set). För det är ju en av fördelarna (nackdelarna) - att man kan använda massor av stämplar och dekorationer på ett sådant här kort :-). 
Den lilla katten är ju för söt... Den kommer från Vilda Stamps medan splashstämpeln kommer från Inkido.


För att vi skall våga göra det vi tror på och drömmer om, gäller det att inte förminska sig själv för mycket. Det säger både Tim Holtz Purely Random-stämpelset och Whimsy Stamps film-stämplar (slut för tillfället).  
Utforska din vilda sida... och låt dig inte hållas tillbaka utav det du du tror du inte är... 
Här ser du avslutningsvis hur det ser ut mellan trapporna - från sidan sett.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack så mycket för din kommentar.