fredag 24 juni 2011

ETT UTOMHUSKORT MED QUEENS CUTIE OCH ETTLITE ANNORLUNDA POP-UP-KORT

Jag gillar bakgrundsmönster av olika de slag, och den här tegelväggsmasken har intresserat mig ett tag :-).
I måndags visade jag hur det kan set ut när man bara lägger den på papperet och sprayar med färg över det. Trixet är att spraya snabbt o enkelt, och sedan ta bort masken. Den här gången ville jag testa att lägga masken på papperet och låta en embossingdyna agera som klister på de öppna områdena. Jag hällde på Fired Brick DISTRESS-embossingpulver och använde embossingfönen för att få det att fastna. Det jag gillar med just distress-embossingpulvret är att det blir skrövligare än vanliga embossingpulver.
För att ge intrycket av att det är växter bakom staketet, stämplade jag med en swirlstämpel från Owl be queen-stämpelsetet. Jag stämplade med olika färger för att skapa ett djup. Kolla in den vackra ugglan... Tänk så fint den kan göra sig en utstansad Spellbinders-form :-).Eftersom bakgrundspapperet var vitt, beslutade jag mig för att färglägga det med Antique Linen Distress Stain. Jag duttade lite här och där för att inte få det heltäckande. Stainflaskorna har snabbt blivit ett favorit-distress-alternativ... Helt enkelt för att de är supersmidiga att jobba med. Jag bara längtar efter att få leka med resten av färgerna också :-).

Det fina trästaketet kommer från Vilda Stamps. Det finns två olika att välja bland; det här med en brevlåda och ett annat som är utan brevlåda. När Puck visade mig dem, kände jag genast att de skulle komma till användning :-). Det fina är också att du kan kombinera båda för att dekorera en layout.


Sköna Queens Beauty från Whimsy Stamps bara skrek om att få sitta på staketet... Hon är nog det enda sittande motivet som jag.


Och ser ni det fräcka monstret i hörnet? Visst är det fräckt!!!??? En liten rackare som bara syns lite grand... He he he. Att jag längtar till Halloween kanske märks :-).


...
Det är kul att utmana sig själv. Jag var lite sugen på att vidga mina vyer när det gällde kortmakeri, så jag letade efter origami, pop-up och trappor på nätet. Resultaten fick mig att våga prova på detta kort :-).


Eftersom jag skapar "från en höft", hade jag inte bestämt vilken stämpel jag skulle använda. De flesta motivstämplar är ju ca 10 cm höga, så det skulle bli problematiskt att få ett stående motiv så långt fram på kortet, och ändå kunna gömma henne när kortet viks ihop. Det får väl villigt medges, att det inte funkar med detta motiv (Queens cutie från Whimsy Stamps) heller, men eftersom jag bestämde mig för att detta kort skulle bli ett så kallat utfällt kort - så fick det bli så här :-). 
(I nästa inlägg får du se henne igen...)


För att det inte skulle bli alltför tråkigt i bakgrunden - under trappstegen, valde jag att jobba med MME-papperena LUSH. (MME = My Minds Eye).
Jag fick syn på ett liknande - men mer avancerat pop-up-trappstegskort med massor av fjärilar på någon av de bloggar jag följer... Jag har dock inte lyckats få någon beskrivning på HUR jag skall kunna härma henne, så jag tänkte jag börjar här... Jag lät fjärilarna hjälpa mig att fylla ut det här kortet (det finns många fjärilar i detta clear stamps-set). 
För det är ju en av fördelarna (nackdelarna) - att man kan använda massor av stämplar och dekorationer på ett sådant här kort :-). Den lilla katten är ju för söt... Den kommer från Vilda Stamps medan splashstämpeln kommer från Inkido.


För att vi skall våga göra det vi tror på och drömmer om, gäller det att inte förminska sig själv för mycket. Det säger både Tim Holtz Purely Random-stämpelset och Whimsy Stamps film-stämplar (slut för tillfället).  
Utforska din vilda sida... och låt dig inte hållas tillbaka utav det du du tror du inte är... 
Här ser du avslutningsvis hur det ser ut mellan trapporna - från sidan sett.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack så mycket för din kommentar.