lördag 16 april 2011

FLER RAMKORT

Jag blev riktigt förtjust i idén att göra ramkort, varför jag beslutade mig för att använda en härlig Hero Arts-stämpel med vintagetema.
Snart finns stämpeln även hos Scrap & Hobby! Då kan vi ju börja göra tidningsartikelsidor på löpande band!!! Hurraa!!!!

Hela kortet går i nästan brunt och beige...


Jag färglade bakgrunden på ett vitt papper med Antique Linen distress stain-färg. Efter att det torkat, stämplade jag på med stämpeln - som är ca 10*10 cm.
För att knyta an till vintage-temat, valde jag en kvinna med blommor att sätta i hörnet på kortet. Du hittar henne i ett stämpelset från Crafty Secrets...Till ramen har jag använt mig av baksidan på ett papper från Graphic45 tillsammans med en bit wellpapp, som jag klippt något mindre än det papper som sticker upp på insidan av ramen.
Puttin on the Ritz-biljetten kommer från Graphic45s papperskollektion Curtain Call.

Därtill finns det en hel hord med rosor på detta kort. Det gör att vikten ökar något, men jag tycker att det kan vara helt ok att bröta på med lite blommor då och då.
Och när jag fäster dem med limpistolen kan jag garantera att de verkligen sitter där de ska!Och här ser du insidan på ett annat kort - ett kort till min guddotter.

Jag måste medge att jag är väldigt förtjust i denna teknik, att använda flera stämplar i olika bruna nyanser - över och under varandra - för att skapa en ram och dynamik till det hela (fler alster är på väg :-)...).
Jag har använt mig av flera stämplar från Inkido, och grattisstämpeln från YouDo, som jag stämplat tre gånger ...


Och här ser du en annan tolkning av ramkortet. Man kan ju tänka sig att ha flera olika typer av textstämplar i mitten - med teman som bröllop, födelsedag, studenten o s v.
Det är ju bara till att använda det man har lust till :-).Jag har fortsatt att använda mig av Inkidos olika stämplar. Jag är i ett Inkido-stim, kan man nog säga :-).

Här ser du några närbilder:
ATT GÖRA KORT-KURS
Och här ser du de fina korten som en av kursdeltagarna gjorde på kursen Att göra kort i onsdags. Får jag göra er uppmärksamma på att lillflickan är 9 år gammal :-)!!!
Kan hon, så kan alla :-).
Vi började med kortet till höger, fortsatte med kortet till vänster och avslutade med själva ramkortet.

Kan ni se den gemensamma nämnaren på alla kort?Juuuust det.

...

...

WELLPAPP!!!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack så mycket för din kommentar.