söndag 31 juli 2011

FALSK METALLTEKNIK - EN BOK / PÄRM TILL.....

Hej igen.
Här kommer nästa bok/pärm och den här var rent ut sagt skitkul att göra. Den har samma storlek som den förra eftersom ring binderna ligger i 2-pack. Efter att ha skurit till pappbitarna stansade jag ut Tim Holtz klocka i lite tjockare akvarellpapper och fäste på pappen.

hittade i mina gömmor lite bokstäver och fäste även dessa på pappen.....

och sedan lite punchinella på en kanten. Därefter fram med aluminiumtejp och satte över alltihop och tryckte till runt alla kanter och i hålen på punchinellan med ett rundat verktyg vid bokstäverna fick jag sätte småbitar för tejpen sprack på en del ställen.

under tejpen på ryggen hade jag punchinella och här hade jag satt fast ring bindern först, så klippte jag ut två omtag i grunge och satte om ryggen.


Även insidorna fick tejp och jag tog en bit punchinella och klippte i två delar, så fick det bli en slät yta mellan...........


På baksidan satte jag Tim Holtz kugghjul under tejpen. Men innan jag hade satt fast grungen på ryggen så målade jag alltihop med svart akrylfärg, torkade bort med en mjuk trasa, målade lite till, torkade igen och sedan var jag ganska nöjd.

och det här var som sagt gôr kul.... HA DET GOTT......

BOK/PÄRM MED TIM HOLTZ......

Hej! Så var det söndag morgon igen och jag hoppas ni har det bra. Här kommer en radda bilder på en bok/pärm jag gjort.
Först skar jag ut i hård papp 2 st bitar 12 x 16 cm och 1 bit 2,5 x 16 cm.

Sedan la jag dessa bitar på ett mönsterpapper ca 2,5 cm större runt om, klistrade fast och klippte av hörnen.

Vek in pappret runt om och klistrade fast även här.

På insidan satte jag ett annat mönsterpapper och satte fast en liten ring binder mitt på ryggen, dessa finns i två storlekar.

Mönsterpappren kommer från Tim Holtz och på vissa stället är det blankt så när jag färgade in pappret lite mer med Distress ink Vintage photo så fastnade inte detta på de blanka ställena.

För att dölja braden som håller ring bindern så skar jag ut ett bit kork och satte över ryggen, tyvärr gjorde jag den lite för smal tycker jag nu i efterhand. Jag gjorde den 5 cm bred men den borde varit 6 cm. Sedan var det det då pyntet kvar. Omtag i grunge från Tim Holtz och träbokstäver från Artimo som jag färgat in med Distress stain.

Hemmagjord nyckel i svart Utee. Metallram och filmstrip från Tim Holtz.

I en Swivl Clasps har jag hängt några bitar kork infärgade med Distress Stain i lite olika färger, tanken var att det skulle se ut som färgprover.

Hoppas ni blev inspirerade att göra en bok för det var jättekul och jag återkommer med ytterligare ett inlägg idag för jag har gjort en bok/pärm till som jag har lust att visa er.



HA DET GOTT........

lördag 30 juli 2011

DAYDREAM FASHION


Kanske dags för lite mode nu när alla reorna är igång!
Jag har använt mig av Tim Holtz stans "Sewing Room och Graphic 45 underbara papper
Le Romantique Collection "Daydream".


Jag stansade först ut hela provdockan i naturfärgat cardstock och sen stansade jag ut "kroppen i ett mönstrat spillpapper. Därefter rotade jag runt lite och hittade lite organzatyg som jag snodde ihop med ett band. Bandet dekorerade jag med lite utstansade cirklar och en utstansad blomma. 


Sen stansade jag några blommor till som jag tejpade fast på klänningen med extra sticky tejp.
Blommorna har även fått lite glitterlim. Man kan även använda bling eller halvpärlor.

Jag hoppas ni har hittat lite inspiration så här i sommarvärmen. 

Sola med förstånd!
Kram 
Tigerblomma

fredag 29 juli 2011

Mitt resväskealbum - del 1 av 10

Nu är jag äntligen klar med mitt affirmations-resväskealbum med resetema. Det tog mig ca tre pysseldagar att bli färdig :-).

Idag visar jag upp framsidan - med både metalldekorationer och mask-stämplat bakgrundspapper.



Jag har använt Tim Holtz resväskestansmall för att få till formen för själva albumet samt de mörkbruna detaljerna på resväskans framsida (de bitar som ser ut som läderförstärkningar i mörkbrunt läder).

Jag har också stämplat med flera olika resebetonade stämplar på ett vaniljgult A4-papper för att skapa ett eget mönsterpapper.
Jag har dekorerat väskan med några metalldekorationer från Timpan. S = Significant (muse token), nyckeln (word key) och det lilla runda hänget (type charm) med uppstämplat t (träkloss-bokstavsstämplar), som hänger i en bit kedja.

Albumets blad är ihopbundna med en stans- och bindningsmaskin vid namn BIA (bind it all), och den största spiralen som finns.


Filmstripstämpeln med ordet vacation i - kommer från ett lite äldre rese-stämpelset från Hero Arts. Jag har dekorerat några av bokstavsrutorna med krackeleringslimmet crackle accents.


Jag har också dekorerat framsidan med några mynt (stämpel från Vilda Stamps) samt en engelsk flagga (stämplar från Artemios London-set). Stämpeln är tvådelad, vilket möjliggör tvåfärgat resultat.


Jag har satt på ett metallhandtag (här visas ett guldfärgat handtag) för att underlätta öppnandet av albumet. Och givetvis finns det en kopparfärgad uggla med på framsidan. Ho Hoo!!!!


Utöver det har jag maskningsstämplat papperet i bakgrunden med massor av resebetonade stämplar. Här har du några exempel:

torsdag 28 juli 2011

POJKKORT MED TERESA COLLINS

Hej på er!

Som jag lovade för två veckor sedan så kommer det nu lite mer Teresa Collins alster ,för mig som bara har pojkar i familjen så är det välkommet med papper och dekorationer för just det ändamålet!. Här gjorde jag ett pojkigt kort med svart-distressade ruggade kanter, stjärna i metall och utklippta detaljer ur ett av papprena.

På sidorna jag satte vita rosor på tyll(metervara), som kommer från Reprint och finns i olika färger....mycket fina och användbara. Knapparna i metall hade jag hemma i gömmorna och dom passade fint att limma på med limpistolen.

Jag har stämplat med lite olika stämplar från detta Artemio-set för att jag gillar när ögat fångas av olika detaljer. Stjärnan klippte jag bara ut i akvarellpapper och distressade kanterna. Från början dekorerade jag inte mina kort på insidan...men nu kan jag inte låta bli! Brukar köra samma stil som på utsidan fast lite enklare och se till att det finns något bra ställe att skriva på!

Jag passade på att göra en flickig version av detta kort och det kan du se HÄR om du vill! Man kan skymta en tegelstensvägg på bakgrunden och en liknande, men med lite annan effekt som är jätte fin finns i shopen! Det är istället för en stämpel , en mask! Ni kommer gilla den!

Tack för att du besökte oss idag och ha en fortsatt trevlig Torsdag!

Kram

onsdag 27 juli 2011

Stafflikort

Hej!

Idag vill jag visa ett stafflikort med den underbart söta Cheeky Beach från the Greeting Farm.


De ljuvliga papprena kommer från Maja Design. Jag tycker det ibland är fint att ha ganska neutrala färger på själva kortet och låta dekorationerna få en mer framträdande roll. Därför valde jag riktigt röda rosor på detta kortet. Stämpeln kan du hitta under kategorin the greeting farm i butiken, så rusa dit och kolla in alla sötisarna!

kram Teolinda

tisdag 26 juli 2011

KORT MED THE GREETING FARM

Hejsan hejsan!
Då var det tisdag igen och min tur att blogga! Det är inte klokt vad fort dagarna går när man har semester!
Min brorson fyller år på lördag och det här kortet kommer han bland annat att få från min mamma:



Motivet är Tank från The greeting farm och samma motiv som jag bloggade om här.
Pappret kommer från Imaginisce och är helt ljuvligt med den gröna färgen och vimplarna!

Runt om motivet har jag stämplat med diverse Tim Holtz stämplar för att skapa en sorts inramning. Självklart måste ju också den numera ganska stora lilla killens namn vara med på kortet också!




måndag 25 juli 2011

FYR MED SKÄRGÅRDSLIV

Hejsan!
Idag vill jag visa en fyr jag gjorde av en del papper ur Maja Design Skärgårdsliv. Fyren är till min far som älskar havet. Jag gjorde den istället för ett kort, helt enkelt. Den kan ju vara mycket mer avancerad, men jag valde att göra den enkel.



Jag gjorde en cylinder av halva papperet Flaskpost. Sedan använde jag remsan på Stugan vid kusten, röd, som en bård runt. Jag har använt några andra bårder också, från samma serie. En grej som är bra på dessa papper är att remsan längst ner på papprerna har ena sidan med namn och andra sidan är en matchande bård! Kanonbra! Taket är pappret Kasta ankar och en cirkel jag har klippt ett jack till mitten på, sedan ställer man bara in hur stort man vill ha taket.



Balkongen runt har jag gjort genom att stansa ut Tim Holtz Paper Rosette stor ur det röda pappret. Två stycken rosetter krävdes, fast den ena klippte jag av lite. Staketet är egenklippt, men man kan ju använda vilken bårdpunch som helst som kan passa...



På balkongen har jag hängt en tag. Jag använde remsorna som bårder och klippte till ett eget ankare. En remsa med pappret Är och fiskar och texten Grattis, som är stämplat med Artemio bokstavstämplar finns också med.



Ha en fortsatt skön sommar!






söndag 24 juli 2011

MJÖLKPAKET

Hallå! Nu är semestern slut för denna gången och imorgon skall jag börja jobba igen.

Här har jag gjort en enkel ask vikt som ett mjölkpaket i mönsterpapper från My Mind´s Eye. Stansat ut Tim Holtz kugghjul Gadget Gears och Filmstrip Frames i kork. Dessa har jag färgat in med Distress Stain fired brick och forest moss. Distress stain finns i 12 färger och vet ni det kommer 25 nya färger snart, vill ha, vill ha.
Bokstäverna är i trä och kommer från Artemio och även dessa har jag färgat in med Distress Stain.
Etiketten är utstansad med Tim Holtz Tiny Tabs & Tags och infärgad med Distress ink refill Vintage photo.


Ha en fortsatt bra dag.... önskar Mim...

lördag 23 juli 2011

Falsk rost och återvinning


Det här är från början en ättiksflaska och en barnmatsburk.


Jag har målat hela flaskan med 3D Snöfärg. Jag hade en stor burk och det går ju inte åt så mycket för att göra snö så jag tänkte att man kan göra lite annat med den också. Den fäster jättebra på glas. 
Sen målade jag den med svart akrylfärg.


Sen gned jag in lite sporadiskt med turkost, grönt lite guld och lite silver. Och så toppade jag med perfect pearls. Ramen som i mitt fall var i metall, embossade jag med koppar och svart. Det går bra att använda i stort sett vilket material man vill. Sen embossade jag texten LIKÖR med magnetbokstavs stämplar.


Barnmatsburken har jag grundat med 3D snöfärg och sen kom det kluriga, att försöka få det att se lite rostigt ut. Jag målade med en akrylfärg som heter Red Earth. Sen blandade jag guld och silver och toppade det med Distress Refill Rusty Hinge


Jag gned in blandningen lite sporadiskt och då och då så blandade jag färgen med ett stänk svart också. 


Kedjan är från ett "slaktat" halsband och hänget kommer från Kort och Gott. De har jättefina metalldekorationer och även fina ramar. 

Hoppas ni hittar lite inspiration att återanvända lite gamla grejjer!
Hoppas att ni har en skön semester allihop! 

Kram Tigerblomma

fredag 22 juli 2011

BÖRJAN PÅ ETT LITE STÖRRE PROJEKT

Jag har tagit på mig att göra ett minialbum med Tim Holtz resväske-stansmall, men jag inser att jag inte hinner bli färdig med det i det närmaste, varför jag väljer att visa upp delmoment från det istället för att vänta in helheten. 

Jag har valt att utmana mig själv med resestämplar från olika företag, embossingpulver och distressdynor. Allt skall skapas från grunden och inga färdiga mönsterpapper får användas. Det är mitt mål med detta projekt. 


Här ser du ett av bladen, som har fokus på resor och förmågan att föreställa sig något, som enligt Tim Holtz och Stampers Anonymous låter så här:

the world
of reality
has its 
limits; but 
the world of
imagination
is boundless

Jag har valt ett vaniljgult papper, jobbat in färg från antique linen och scattered straw samt vintage photo distressdynor. Stjärnorna har jag stämplat med fired brick distressdyna och jet black archival ink. Jordgloberna (men anknytning till orden the world) har jag stämplat med sepia archival ink.
De svarta, lite större stjärnorna, har fått lite glossy accents på sig, för att ge ett lite lyxigare intryk. Stjärnorna kommer från 7gypsies clear stamps-set LILLE. Texten med det fina uttrycket kommer från Tim Holtz stämpelset Stuff to say.

torsdag 21 juli 2011

VILDA STAMPS, INKIDO OCH BO BUNNY BLEV EN LO

Så fort jag fick ögonen på detta fina Bo Bunny papper visste jag att det skulle bli en Lo av detta slag, om den bästa av alla svärmödrar som jag är så glad att jag fått äran att ha haft i mitt liv. Jag älskar utformningen på detta papper med klockan som symboliserar tiden och jag har valt att ta upp den röda färgen på Farmor E´s skjorta och använt Matrha Stewart doily lace stansen för att skapa spets-kanten runt min Lo.

En fin liten ängel från ett av Inkidos nya sommar papper vaktar över våra pojkars fina farmor uppe i himlen och ibland vill man ju ha sin journaling/text så att bara man själv kan läsa den, därför har jag valt att sätta den på baksidan av tagen som Lo ska hänga i. Utstansade fjärilar i olika färger och en "rote"( flyg term!!) av stämplade Tim Holtz fjärilar flaxar mot skyn på först bilden i detta inlägg.

Lite olika alfabet bygger min titel, träkloss monterade stämplade bokstäver "skriver" Tiden och resterande av titeln " sägs läka alla sår" skrivs med minibokstäver från Making Memories. Jag stämplade en vacker text från ett Tim Holtz set med archival dyna Coffee och delade en röd swirl från Story teller, placerade ut den på två olika ställen och dekorerade med blommor och blad. Hoppas ni haft ett trevligt besök och blivit sugna på att skapa med dessa underbara saker!

Kram på er och tack för titten!