tisdag 2 augusti 2011

Romantisk layout

Jag har länge funderat på att göra en layout med en bild som betyder väldigt mycket för mig men har, hur konstigt det än låter, inte hittat ett papper som passar. Jag ville verkligen skapa något med bilden på min mormor och morfar så jag gjorde ett eget mönstrat papper och blev faktiskt ganska nöjd!

Jag blir alldeles varm i hjärtat när jag ser den här bilden när de sitter tillsammans. Den utstrålar den kärlek som man nu på senare tid verkligen förstår att de kände för varandra. morfar dog när jag var 11 år men jag har fortfarande många minnen kvar och bilden hjälper mig att fortsätta minnas.


Jag ville få med deras födelseår på layouten också det som en påminnelse för framtiden. Siffrorna är infärgade med distressfärgen victorian velvet och sedan har jag embossat kanterna med vitt embossingpulver.
Här ser ni en närbild på bakgrundpappret. Det är ett lite tjockare ark med ofärgat papper som jag kletat ut vit akryl färg över hela och sedan torkat bort överflödet. När färgen torkat lite kladdade jag loss ytterligare och då med gesso och ovanpå det lite glittrande stickles. Allt är påsmetat med fingrarna för att inte få några kanter utan jämna fina lager. Sen till stämplandet! Jag valde några favoritstämplar och stämplade dem här och där med distressfärg. Sist men inte minst embossade jag med vitt embosspulver runt kanterna.


Materiallista:

Studio Gesso
Tim Holtz stämplar
Vitt embossingpulver
Distressfärger; victorian velvet, tea dye, vintage photo, wild honey
Stickles - diamond

1 kommentar:

Tack så mycket för din kommentar.