fredag 5 augusti 2011

Resväskealbum delarna 2-6

Nu blir det ett långt inlägg, för att ni skall ha chansen att komma ikapp :-).

Nu är det dags att öppna albumet. Den högra sidan är något som ni redan sett, men eftersom den ingår i första upplägget, får ni se det igen :-).På vänstra sidan har jag gjort en ficka som journalrutorna egentligen kan vara i. Jag har stansat fram en kant med Martha Stewarts kantstans Cherish (brackets) .... Journalingrutorna finns i ett käckt stämpelset från Autumn Leaves med massor av olika typer av journalrutor. Setet heter "For the record".

Det finns en Tim Holtz-klocka (timepieces) till vänster - för att dölja fästena från öppningshandtaget från framsidan.


Och nu är det dags att se själva starten till boken igen. Tänk på att  
realitetesvärlden 
har sina begränsningar, 
medan 
föreställningsvärlden 
är gränslös.


Jag har använt mig av en mängd olika resestämplar - men även andra typer av stämplar.


Några av stjärnorna har fått lite glossy accents på sig, för att skapa ett intresse med sin spruckenhet.


...

Nu åker vi till England och London. Jag har använt mig bl a av fina englandstämplar från Artemio samt massor av bakgrundsstämplar från Tim Holtz.


Vi vet väl alla att engelsmännen dricker mycket te. Därför är det också mycket lägligt att påpeka detta med en tag :-). Det fanns en käck telefonkioskstämpel att dekorera med. Jag saknar dock en buss. Det hade ju varit superfräckt med en dubbeldäckarbuss att dekorera med :-).

Därefter har jag använt mig av en fin textstämpel från Darkroom Door, med texten:

DANCE
like no one is watching
LOVE 
like you will never be hurt
SING 
like no one is listening
LIVE
like it is heaven on earth

Jag valde att stämpla en hel rad med Englands flaggor längst ned på papperet, helt enkelt för att bryta av mot de bruna tonerna. Några röda stjärnor får också följa med och pigga upp vänstersidan. Högersidan har en stor stämpel med bland annat Big Ben. Därav hintandet med ordet BIG i texten:

it's the little 
things that 
make life
BIG

Texten Look Left finns också med på stämpelsetet, och tydligen finns det många som har erfarenhet av just detta när de tittar ned på marken vid övergångsställena. För den som inte är van vid vänstertrafik, kan det ju vara en bra påminnelse att titta åt vänster innan man går över gatan :-).


Jag har också utmanat mig till att embossa på detta alster. Jag har använt Tim Holtz retro circles-stämpel (finns i stämpelsetet bitty grunge) och genomskinligt embossingpulver. Jag provade att använda genomskinligt utee uppe i höger hörn, men det pulvret hade en tendens att flyga bort mer än det vanliga embossingpulvret. 


Här kommer till slut texten om BIG BEN. 


...

Bon Voyage... Nu är det dags att åka till Frankrike och Paris! Men först några stärkande ord från Tim Holtz (stämpelsetet Stuff to say):

every 
possibility
begins with
the courage
to imagine


Jag har lekt med olika stämplar för att skapa en fin bakgrund samt piffat upp saker och ting med både stjärnor och fjärilar samt pekande händer :-).

På högersidan har jag använt mig av stämplar med fransk anknytning. Eiffeltornet är ju givet, likaså ett gammalt brev (Timpans Shabby French) och en etikett från ett mini stämpelset vid namn "Trip to Paris". 


Här ser du hur det ser ut när jag embossat med genomskinligt embossingpulver. 


Och äntligen vågade jag sätta på en nyckeldekoration (word keys) från Tim Holtz. 


Och även här ser du att jag använt mig av embossingpulver på kugghjulsstämpeln :-). Eftersom det är en clear stamp - så är det ju lätt att måtta på den en andra gång :-).


...

India & Africa, here we come! 

Jag som älskar elefanter, kunde bara inte motstå att göra något kul med elefant- och trädstämpeln från Tim Holtz stämpelkit. Den ritade elefanten som Tim Holtz och Stampers Anonymous (Purely random) har tycker jag är fin, även om den är lite annorlunda i sin grovt tecknade form. 

Jag har försökt att variera mig med Timpans olika affirmationstexter, och jag tyckte att följande uttryck också var ett fint sådant:

encourage 
your hopes
not 
your fears

Jag har också använt mig av det härliga harlequinmönstret som finns i ett av hans stämpelset.Jag har en stor tag-stämpel från Stampendous, och på den finns också stämpeln TRAVEL NOTES. Eftersom jag redan stämplat dit noterna på högersidan, tändes en glödlampa över huvudet på mig när jag kopplade samman ordet notes och noteringar :-). 

Ibland kan man tycka att det är lite onödigt med flera stämplar på liknande motiv, som t ex luftballongen i det här fallet. Men faktum är att jag är jätteglad att jag hittade den bland mina resestämplar, helt enkelt för att den var liten och kunde passa här storleksmässigt. Och det samma gäller ju egentligen om du skall göra ett kort eller t ex en layout... Då kan det ju vara väldigt käckt med samma stämpel i flera storlekar - för att få rätt proportioner.  

Men jag inser ju samtidigt att det blir en himla massa stämplar man skall ha ordning på med det tänkesättet :-). Men men... Om det är det som är min kopp te, så får jag väl anpassa mig :-)....

På något sätt började jag tänka på Hamlet och "To be or not to be", när jag såg döskallen just nu.

Shakespeares Hamlet gick ju omkring och pratade med en döskalle för att rådgöra med sig själv... Ibland kan man ju känna sig som en döskalle, så det kanske är därför jag känner igen mig..., hö hö...


Här har jag ett uppslag - helt tillägnad Vilda Stamps, som jag ju skall inspirera hos :-)

...

Pirater är ju ett resande folk, och jag tänkte att det kunde vara skoj att göra något med dessa stämplar. 


Flaskpoststämpeln tyckte jag var vansinnigt rolig att jobba med... Och ännu mer roligt blev det när jag kom på att jag kunde maska till en bård längst ned... 
En av flaskorna har fått glossy accents på sig...


... och en annan har fått crackle accents på sig... Nu ser ni skillnaden på hur de skiljer sig åt :-).


Vilda Stamps har en vansinnigt snygg lång banderoll-stämpel som jag inte kunde motstå att prova på. Jag tänkte länge på vad mer jag kunde göra med den och letade därför febrilt bland mina stämplar för att få något som passade i "rutorna". Till slut beslutade jag mig för att slakta "Carpe Diem"-stämpeln och dela upp den. 
På vänster sida ser ni också en superfin grungeswirlstämpel, som jag stämplat dit bara halvvägs... :-).


I hörnet ser du en fin stämpel från vintagekitet. Den finns tyvärr inte till allmän försäljning.
Jag som studerat de tidigare hemliga kiten, inser att jag bara inte kan missa de kommande kiten, helt enkelt för att då har man ju chansen att få tag i verkligen unika stämplar - i en begränsad upplaga :-). 

Under hörnstämpeln, ser du också delar av Vildas stora splasbakgrundstämpel. 


På högersidan kunde jag bara inte motstå att jobba med den fina skeppstämpeln. 
Jag började med att stämpla den på papperet och fortsatte sedan med flaskpost- och myntstämpeln för att göra en liten fortsättning på bården. Jag hade ju turen att ha en pergamentrullestämpel till hands, för att skapa en liten dekoration. Jag har sedan målat med Sepia accents på den (för första gången). Det blir ett glansigt utseende med lite rödlätt färg.
Jag har stämplat pergamentrullen först på papperet och sedan på ett separat papper. På så sätt slapp jag skära med skalpell runt de tunna trådarna, men ändå få helheten. 


Och här ser du döskallen, som också är dränkt i crackle accents.  På höger sida finns också en halv grungeswirlstämpel.


1 kommentar:

  1. Oj oj vilken grej, mycke fint att titta på.

    Kram från maud

    SvaraRadera

Tack så mycket för din kommentar.