söndag 10 februari 2013

Alla Hjärtans dag, kort i Tim Holtz -stuk

Hej!
På torsdag är det Alla Hjärtans Dag! Det kan bli väligt mysigt. Om du vill göra ett kort till din man/pojkvän, kanske jag kan tipsa lite:


Här har jag använt baksidan på gammalt papper som fanns i mina gömmor. Jag vek som ett kort och rev av sidan man öppnar, för att få lite effekt. Jag har distressat runt kanterna med min Blending Tool och Distress Dynor i färgerna Walnut Stain, Vintage Photo och Fired Brick. På kortstommen har jag haft en mask och duttat över med Fired Brick-dyna + Blending Tool. Pappret under "provdockorna" är egengjort, eller inte själva pappret, men det är egen-infärgat... Jag brukar använda vanligt ritpapper för barn (köpt på Ica Maxi) och Distress-Inks. Då droppar jag några droppar av varje färg, utspritt på ett plastunderlägg och sprayar med vatten från en Mini Mister. Sedan rör jag försiktigt ut färgen, men bara lite grann, med änden på en pensel. Jag lägger pappret i och låter färgen sugas upp och torkar pappret med min embossing fön, om jag inte har tid att vänta. Vill man kan man droppa på vatten på pappret, så reagerar färgen genom att blandas ut lite i dropparna, vilket ger ännu mer effekt.


Jag stansade ut den kvinnliga "provdockan" mha Tim Holtz sizzixstans Sewing Room (som även innehåller trådrulle och knapp) i wellpapp. Den manliga "provdockan" är en stämpel som jag köpte för "hundra" år sedan... Kommer inte ihåg var den är ifrån, just nu. Den stämplade jag ett papper i A4-storlek, som jag häromdagen såg i webshopen, men tyvärr inte hittar nu. Det pappret har iallafall en liknande färg som Vintage Photo, lite gul-brun, med svart text på. Sedan klippte jag ut "mannen". Cirkeln är från BoBunnys Combo Stickers. Jag tyckte det passade bra till Alla Hjärtans Dag. Klistermärket satte jag på en bit wellpapp och klippte ut. Jag tyckte också att "provdockorna" skulle ha var sitt "kärlekshjärta", så det fick dom i form av bradshjärtan från Reprint.

Om du tycker att din man/pojkvän istället är lite "gullig" istället för lite "ruff" i stilen kanske en sån här tag kan passa:


Tagen är handklippt ur ett vitt papper, men Scrap och Hobby har MASSOR av färdiga tags i alla olika storlekar och former... En bit björkfanér och vit punchinella, ett hjärta i  vit wellpapp (ligger i set om 4 med två olika storlekar på hjärta och stjärnor, finns även i naturfärg), en rosett gjord av blått band med vita stjärnor och en silverfärgad krona (som kommer i 3-pack).


I hålet där uppe på tagen har jag satt ryschband och ett pärlband. Så var tagen klar!

Lycka till med dina egna kort!
MVH Miaa

1 kommentar:

  1. Vad läckert det första kortet blev! =) Tack för bra inspiration!
    Kram Elenor

    SvaraRadera

Tack så mycket för din kommentar.