torsdag 28 mars 2013

Glad Påsk!

Påminner om vår påsk-stängning;

PÅSKSTÄNGT :
Stängt: 29/3 -  2/4
Öppnar igen onsdagen den 3.april



Välkomna åter onsdag den 3.april!


Glad Påsk!


Mvh Nina

Färgläggning med distresser

Nu finns en färgläggningskurs upplagd i butiken. Lisa Ekström - lisamattias- kommer hålla en distress-färgläggningskurs här i butiken måndagen den 8. april. Titta in i webb-shoppen för att läsa mer om kursen.
http://www.scrapohobby.se/kurs-farglaggning-med-distresser-mandag-8-4-2013-kl-1830-21/8982-1

Kycklingkort

Förra veckan bloggade Carina ett påsk-kort som hon gjorde på Reprints återförsäljarträff tidigare i mars. Idag tänkte jag visa mitt kort. Korten är gjorda på Tarjas station.

Här har vi stämplat rund påskkyckling med versamark ( en genomskinlig dyna) på ett vitt papper,och embossat med clear embossingpulver. Därefter gick vi över med ett distresshandtag och färgade in pappret med grön distress. Den gröna färgen fastnar inte på det embossade, som blir kvar i vitt. Runt kanten har jag använt en del av en spetsstämpel som jag stämplat med samma gröna färg som jag färgat in pappret med. Det tidigare stämplade pappret har jag monterat på en bit svart cs, som jag monterat på en bit gul cs, och till slut på ett vitt cs som är kortbasen.

Största skillnaden på mitt och Carinas kort är nog att jag råkade få lite kladd på mitt korts baksida. Detta försökte jag rädda genom att stämpla lite på baksidan :)
Till slut stämplade jag en kyckling till, i grönt denna gång, och klippte ut den.
Knöt ett vackert organzaband med kant, och limmade dit en bit band med öglor.
Sedan monterade jag den utklippta kycklingen på 3D- kuddar.

Glad Påsk!

Mvh Nina

onsdag 27 mars 2013

Ännu en påskstrut

I början på mars var jag och Carina på återförsäljarträff hos Reprint. Där fick vi pyssla med deras fina produkter. På Ulrica MacGregors station fick vi göra dessa fina easter tussie-mussies. Carina visade en gul tussie-mussie i måndags, - men jag tycker de är så fina - så det får bli en idag med ;-)

Konen är gjord på de fina a4- papprena från Reprint, och här har jag stämplat en söt kyckling.  Runt om har jag stämplat lite andra stämplar, bl.a en en spets från ett clearstamps-set och poststämplar.
Dekorerat med fina blommor
Kanten är dekorerad med vackert rosband som var vitt från början- men är infärgat med distress stains. Samt ett spetsband som skymtas i underkant av rosbandet. Ett organzaband som handtag.
Ett fint hänge längst ner, här i ett tunt sidenband som var vitt, men som färgades in med blå Spectrum Noir- penna.

Ha en fin dag!!

Mvh Nina

måndag 25 mars 2013

Påskstrut

Idag visar jag en härlig påskstrut som ett alternativ mot påskäggen att lägga sitt godis i. Pappret som struten är gjord av är Yellow Dots - Reprint och stämplad med olika stämplar bl a rund påskkyckling. Kanten är dekorerad med ett spetsband och ett vitt rosband som är infärgat med Distress Stains. Jag har även använt lite blommor och blad och strutenär upphängt med ett prickigt oranzaband





Kanske något för att glädja en vän med lite gott påskgodis. Med detta önskar jag er alla en Glad Påsk!

Kram Carina

torsdag 21 mars 2013

Hjärtlig påsk

Idag visar jag ännu ett påskkort och denna gången i rosa toner. Lika mycket som jag gillar dekorerade kort lika mycket gillar jag de enkla och stilrena korten.



Som bas har jag använt vit och rosa cardstock och bakgrunden är stämplad med distressdyna i olika härliga vårfärger och dekorerat med lite stickles i matchande färger. Ett rosa organzaband är knutet runt kortet och påskstämpel från Inkido är monterad med 3D-kuddar.

Kramar Carina

onsdag 20 mars 2013

Påskägg i papier machè

Idag visar jag ett påskägg som jag gjorde förra året. Det blir favorit i repris!

Inuti har jag satt en lerklump, som jag sedan har stuckit i ett påskris (som ingår i ett 3D-stickersset från YouDo) och lagt tillrätta de små äggen. Äggen har jag färglagt med Distress Cracklepaint och prickat på med änden på en pensel. Jag använder leran för att det ger tyngd, så ägget kan stå och för att kunna fästa riset.
Det stora ägget har jag först haft Gesso på och sedan har jag gjort prickar med Cracklepaint och en pensel. Gesson är vit och lite kletig. Jag använde det för att få ett utseende som inte är "perfekt".

Det är roligt att göra såna här ägg! Prova du också! Det stora ägget hittar du H*Ä*R!
/Miaa

måndag 18 mars 2013

Påskkort

Det är dags att börja på påskkorten om man vill hinna få iväg dem i tid. Även om jag inte fått iväg några påskkort de senaste åren tycker jag att de är så roliga att göra. Det är så härliga och glada färger och så kul att skicka till vänner för det är ingen som förväntar sig dem. En glad överraskning för sina vänner i påsk.



Till det här kortet har jag först stämplat med en påskstämpel från Reprint på vitt papper och embossat med vitt embossingpulver och sedan färgat in pappret med Distressdynor. Monterade sedan lager på lager på ett vitt cardstock som bas. Stämplade motivet ännu en gång på ett vitt papper som jag klippte ut och fäste med 3D-kuddar tillsammans med två olika gröna band.

Jag hoppas detta ger en liten inspiration att knåpa ihop ett eller några påskkort och ge era vänner en glad överraskning. :-)

Kramar Carina

torsdag 14 mars 2013

Ett första blogg inlägg

Hej!

Jag heter Sofie och är 12 år, jag gillar att dansa och sjunga.
Jag ska börja blogga här idag!
Ni får ursäkta att bilderna är lite konstigt skurna.




Jag har använt ett rosa cardstock, lite mönstrat papper, spets, bokstäver och två färglagda Vilda stämplar.

 Jag hoppas att ni får en bra dag!

Med Vänliga Hälsningar Sofie

måndag 11 mars 2013

I all enkelhet

En hel del kort som jag gör blir väldigt enkla av två anledningar. Den ena är att jag inte alltid har den tid jag vill till mitt pysslande och behöver snabbt få ihop ett kort. Det andra är att det finns mycket fina mönsterpapper att det är synd att täcka över dem med något mer. De mönstrade pappren tillsammans med något band och lite dekorationer gör hela kortet.

Precis ett sådant kort blev det sista timmen på pysselträffen hos Ninas Scrap och Hobby för ett tag sedan där vi hade en bingoutmaning. Jag valde blommor, band och bling vilket passade bra till mina nya fina mönsterpapper. 



Till mitt kort har jag använt det fina mönsterpappret från Bo Bunny Paper Pad 6x6. Storlekar på papper som passar perfekt till kortmakeri. Jag har dekorerat kortet med band, Lyric grå och organzaband, blommor och blingstenar.

Kramar Carina

söndag 10 mars 2013

Enkel LO med BoBunny´s Combo Stickers

Hej!

En enkel LO med BoBunny´s Combo Stickers bjuder jag på idag. Det jag har använt heter Love Bandit.

Love bandit combo stickers BoBunny bokstäver och dekorationer - 10lbc129
 
 
Som du ser är det massor av klistermärken på! Roliga bårder, pilar och bokstäver. Den är kul att jobba med!


LO:n handlar om när mina föräldrar byggde hus. Min dotter är med på tomten för att "kolla läget", det var väldigt intressant! Som bas har jag en vit cardstock från Bazzil. Det prickiga pappret är ett gammalt papper från BoBunny. Det har jag bara skurit och sedan rivit i nederkant, som extra detalj. Alla dekorationer är från klisterarket!


En del saker har jag satt på 3D-kuddar, medan andra sitter direkt på pappret. Den där bruna saken, vad ska man säga att det är, "stjärnan", har jag jag satt så den går att snurra på!

 
Bokstäverna är så söta. Dom har små, små ekollon lite här och var som är dekorerade med ett litet hjärta!
 
Glöm inte hålla utkik i bloggen, snart kommer vi ösa på med påsk!
MVH Miaa





lördag 9 mars 2013

Pojk kort

Idag visar jag ett pojk kort.
Jag har använt inkidos senaste pappers kollektion. Motivet är från ett klipp arks papper från inkidos senaste kollektion.

Kram
Eva-Lena







onsdag 6 mars 2013

LO med blommiga BoBunny`s Little Miss Jaquoya

Idag visar jag en LO jag gjort med min dotter på.


Jag har använt BoBunny´s papper Little Miss Jaquoya. Det är ett dubbelsidigt papper, som förmodligen är mer "lättscrappat" på andra sidan, men jag ville utmana mej själv! För att fotot ska synas behövs ett stort motiv. En närbild. För att fotot ska synas ännu mer, krävs något enfärgat under fotot. Jag har valt att först måla med vit akrylfärg och en mask som ser ut som ett hönsnät. I butiken finns en mask som heter 6x6 Art Stencil Hexigon Grunge från Prima. Den har bredare linjer, än den jag använt. Sedan sitter en bit naturfärgad wellpapp och underst fotot en matta av vit cardstock.


Texten är stämplad med mina "massa-år-gamla" foamstamps och vit akrylfärg. Det rosa som skimrar är Inka Gold, som är en väldigt dryg pasta man kan färga försiktigt med. Jag brukar använda min fingertopp. Den här färgen heter Pink. I nedre hörnet på den vita mattan sitter lite blingstenar: rosa och vita Rhinestones från Landstoken.


På LO:ns övre vänster hörn finns en bit wellpapp, lite vit akrylfärg och rosa och vita Rhinestones. Allt i samma som på övriga LO:n för att skapa en helhet. I den vita cardstocks-mattan har jag stansat i övre vänster hörn med en hörnstans från EK Success som heter Round Binding Edge Corder Punch. 

ROUND BINDING EDGE CORDER PUNCH EK SUCCESS 54-70005 - EKROUNDBINDINGCOR
Punchen har såklart en kompis: kantstansen som heter Round Binding Edge Punch, helt enkelt.
Round binding edge punch EK Success 54-40032 - 54-40032
Dom här puncharna är superkul att jobba med! Har man bara kantstansen kan man göra så det ser ut som om pappret är utrivet från ett spiralbundet block!
 Ha en fortsatt skön dag!
MVH Miaa


lördag 2 mars 2013

Lo



Förra lördagen var det scrapmara i butiken. Det var en utmaning som jag tror att dom flesta var med på. Bidraget skulle lämnas som insperation till butiken. 
Detta bidrag var mitt. 



 Jag har använt mig av detta fina mönster papper från Reprint och som bakkgrund till kortet har jag också använt ett nytt papper från Reprint, finns massa fina färger i detta papper.