söndag 30 mars 2014

En påsk-tag

Hej 

Igår var jag på en scrap-träff i Gråbo utan för Göteborg. En av utmaningarna var att göra något med tema påsk. 
Här kommer mitt bidrag.


Basen till tagen kommer från Prima. För att få den gulare, så tag jag några tag med ink blending tool och distressdynan mustard seed. Samma gäller det gula pappret med kycklingar från Reprint.


Från samma papper så stansade jag ut en liten kyckling och satte i mitten på en blomma och la på ett lagen med glossy accent. Fjädrarna är från förra årets påskpynt, som nu blev recyklade.


Även det gröna pappret kommer från Reprint.


Stämpeln är en gammal Magnoliastämpel som är färglagd med dynor, pennor och vattenpensel. Rosor och tröja fick bli påsk-gula. Det var svårare att besluta färgen på skor och byxor ;-)


Det vita på tagen är gesso och en väldigt användbar mask från Reprint. Det syns inte på bilden i shoppen, men det är tre masker med olika mönster, pilar och en stadssiluett.

HA en bra dag och jag hoppas på fler lika soliga dagar som idag
Kram MarieG/scrappyzzelochmat

onsdag 26 mars 2014

Inbjudan till bröllop


Hej.
 
Idag blir det en inbjudan och bordplacering till ett bröllop. Färgtemat för bröllopet var lila, silver och vitt. inte den enklaste kombinationen men jag tycker ändå att det blev väldigt bra. Brudparet ville ha enkla, stilrena kort.
 
 
Kortet är 15x15 cm så bilden ljuger lite. Jag använde Inkidos fina hjärtan-stämpel som jag sedan embossade i silver. Till resten av kortet använde jag enfärgad cardstock i vitt, silver och lila.
 
Tyvärr har jag inget kort på insidan så jag får beskriva den istället. Texten till inbjudan printade jag ut på vitt vellum och satte fast det i överkant så det kunde "fladdra lite" när man öppnade inbjudan. Under vellumet hade jag det lila enfärgade pappret och under det det silvriga.
 
Bordsplaceringarna såg ut så här:

 
Jag har använt samma papper som till inbjudan.
 
Till festhäftet vek jag ett vitt A4 på längden och använde samma stämpel som till inbjudan, tyvärr har jag ingen bild på det heller.
 
Tackkorten jag gjorde är identiska med inbjudan.
 
Nu hoppas jag ni fått lite inspiration till att göra era egna eller andras inbjudningskort till bröllop.
 
Ha en bra dag, kram.
 

måndag 24 mars 2014

Älskar att resa

Hej 

För ett tag sedan så fick jag följa med på återförsäljarträff till Reprint (jippiiii :-) )


Där fick vi göra en canvas-tavla och testa lite nya produkter.


Först grundades canvasen. Sedan limmades motiven fast med decupage-lim. 


På de tomma ytorna så målade jag med en skimrande akrylfärg, Vivace -Oro bianco metallico och en "grusig" guldfärg, Stamperia - Pasta kuvida brillante. Den sista finns både som ny och gammal guldfärg. Det mörka runt kanterna är någon typ av flytande färg, som inte är vattenbaserad.


De stora metall-flakesen finns i en pasta som man penslar på och när den torkat så syns bara flakesen. Möjlig att ytan blir blank om man jobbar på matta material, men det har jag inte testat ännu.


Efter träffen så har jag dekorera canvasen med blommor och chip-board.
För att inte täcka hela sida med bokstäver så valde jag att använda ett hjärta istället för att skriva älskar att resa. Det tyckte jag var både fyndigt och snyggt. Bokstäverna är målade med akryl och kanterna är chalkade med distress.


Nu är det bara att vänta på att det kommer fler av dessa roliga produkter till Sverige.

Ha en bra dag
MarieG/Scrappyzzelochmat

fredag 21 mars 2014

Dam och Herr

Hej!
Idag ska jag visa er en/två grejer jag har gjort.
Jag har gjort man och kvinna
Jag har använt band som bälte och slutet av byxorna.
Jag har gjort kläder av papper.
Armbandet är gjort av halpärlor
Jag har använt spets på kanten av klänningen.
Papprena är från G45's nya serier Good Ol'Sports och By the Sea.
Kameran är en metallcharm.

Ha en bra dag!,
Kram Sofie

onsdag 19 mars 2014

Färgglad tag

 
God morgon!
 
Jag lovade ju i mitt senaste inlägg att det skulle bli en färgglad tag idag och det passar väl alldeles utmärkt eftersom det just nu regnar och är sådär härligt grått som det bara kan vara i Göteborg.
 
Jag har använt en färdig tag som gick i gult, färgen börjar lite ljust högst upp för att sedan övergå i lite starkare färg längst ner. Alla mönstrade papper är från samma serie.
 
 
 
För att göra pilarna använde jag en mask som jag "duttade" embossingdynan över. Jag använde genomskinligt embossingpulver eftersom jag ville ha en glansig look på pilarna och för att behålla den klargula och -röda färgen som cardstocken hade. Trädet som ligger över den röda pilen har jag klippt ut och satt fast med 3D kuddar. Alla kanter är chalkade i mörkbrunt. Texten är embossad i rött.
 
 
Hoppas ni blev lite piggare med lite färg så här på morgonkvisten.
 
Ha en bra dag, kram Åsa

söndag 16 mars 2014

Nu är det dags ....

Hej 

En nära släkting och scrappare har just gått i pension, så då gjorde jag ett kort till henne. Vet att hon gillar blommor, så det fick bli ett blommigt papper.


Papperna är från Reprint, deras nya fina serie. 


Stämpeln är från Vilda Stamps. Först är pappret infärgat med distress Walnut stain och ink blending tool och sedan är blommorna färglagda med vatten pensel och distress-dynor.


Runt kanten på kortet har jag vikt en metalldekoration. 


Insidan av kortet är också dekorerat. 
Det var svårt att välja vilken sida av mönsterpappret som jag skull använda, men tillslut så valde jag denna sida. Andra sidan är också jättefin, så det typiskt ilandsproblem ;-)
Här syns metalldekorationen bättre.


Grattis kommer från ett Vildastämpel-set och egentligen så står det grattis på födelsedagen. Efter att jag färgat in stämpe,l så gnuggade jag bort färgen, där det inte stod grattis. Till pensionen är skrivet med med några gamla clear-stamps som jag haft i "evigheter". 

Ha en bra dag och just ( söndag 11:10) nu skiner solen i Göteborg.

Kram MarieG/scrappyzzelochmat

onsdag 12 mars 2014

Ta hand om dig


Idag blir det ett -"ville bara säga hej"- kort till en kollega.

Jag ville använda en stämpel som visar att hon ska ta hand om sig själv och då tyckte jag att Vildas stämpel Dam i badkar passade bra. Så här blev det.



Jag började med att färglägga motivet och utifrån det valde jag det mönstrade pappret som jag hittade i mina gömmor. Jag tycker hon ser sådär skönt avslappnad ut och inget i världen kan störa henne just nu.

Motivet är färglagt med Copics och jag har äntligen köpt en ljusgrå stämpeldyna.


Texten är embossad i mörkbrunt och alla kanter är chalkade i mörkbrunt. Jag fransade upp kanten på motivet med en kantrivare.

Till insidan av kortet har jag bara använt vanlig cardstock i olika färger.


Hoppas ni fått lite inspiration, nästa vecka blir det en färgsprakande tag.

Ha en bra dag, kram Åsa

måndag 10 mars 2014

En mysig helg med familjen del 3

Hej

Här kommer sista delen av minialbumet. De föregående delarna finns här och här.


Denna gången visar jag hur albumet är uppbyggt, hur det stängs och hur jag gjort några av banden som är fästa i ringarna och tagarna.



För att få stabila och hållbara sidor så har jag vikt in botten på påsen som på bilden ovan. Jag såg också till att hålen går igenom mönsterpapper och påsar. För att det skulle bli lättare att bläddra, så limmade jag ihop påsarna i botten. Det blir ändå massa plats att stoppa massa lappar och tags.


När jag mistade och grejade med de andra sidorna, så använde jag en bit bomullstyg att torka rent med. Efter en stund så såg trasan ut så här. Snyggt och användbart ;-) och med färger som passar resen av albumet.


För att få mer mönster i tyget så stämplade jag två stämplar från Inkido, en med rosor och en med text. När tyget var färdigstämplat så rev jag det i bita på 2-3 cm beredd. Dessa fäste jag över gångjärnen, så att gångjärnen på ringarna inte ska haka i sidorna när man bläddrar.



För att komma ihåg vilken dyna som jag använt, så tog jag ett foto på tyg och dyna. 


För att inte tags och lappar ska ramla ur fickorna, så fixade jag ett stort gem som stängning. Gemet dekorerades med en bit spets och en ros.

Ha en bra dag
Kram
MarieG/scrappyzzelochmat

fredag 7 mars 2014

Grattis kort

Hej!
Jag har gjort ett födelsedagskort till en tjej som fyller 6 år.
 Jag tyckte denna Mixed Media Doll stämpeln passade bra.


Jag stämplade den på 300 G akvarellpapper med en vattenfast dyna (archival ink) och färglade med distress markers och vattenpensel.

Jag konturklippte flickan, och limmade fast den på en rosa tag från Primas aquarelle tag pad.

Kortbasen är ett Bazzill och det mönstrade pappret är ett Basic Grey papper- The Best från Capture-serien.
Namnet är skrivet med mini alpha stickers från Basic Grey.

Jag har ritat linjer runt kortet med distress markers.



Önskar er alla en trevlig helg! 

Kram Sofie

onsdag 5 mars 2014

Vildas drake

Idag visar jag ett kort där bara motivet är i fokus. Jag har använt så mycket mönstrade papper att jag kände att jag ville göra något enkelt idag. Pappren jag använt är vanlig cardstock i lila, vitt och brunt. Stämpeln med denna underbara lilla drake kommer från Vilda, han heter Östen :-).



Som vanligt höll jag nästa på att säga så har jag färglagt med copics, randen i ytterkant är målad på frihand, lite skakig men det har sin charm det med :-). Happy Birthday-stämpeln är embossad i mörkbrunt.


Denna lilla drake är väldigt rolig att färglägga tycker jag eftersom den är en fantasifigur som kan ha en massa olika färger och färg det gillar jag :-).


Ha en härlig onsdag, kram Åsa

måndag 3 mars 2014

En mysig helg med familjen del2

Hej

Här kommer nästa del av mini-albumet. Det bli lätt många foton när man gör minialbum och dessutom har några taggar ;-)


Om man inte vet hur självutlösaren fungerar så kan man använda en spegel några gånger på hotellrum och liknande.


Även på dessa sidor har jag använt masker, mist och distress stains. 


På sista sidan dämpade jag texten med distress stain innan jag mistade och stämplade. Texten hade annars varit för dominerande.


I påsarna finns det plats för tags och annat. Tänkte lägga i vägbeskrivningen och bokningsbekräftelsen så snart jag hittar dem. De ligger just nu på ett bra ställe, som jag inte kommer ihåg var det är ;-) 


Ja vi gjorde faktiskt annat än att äta, men då var det ingen som hade tid att fota. Ett tecken på att helgen var lyckad, men inte så roligt att scrappa.


Alla klistermärken, texter och tagar fanns med i kitet från Prima, men bokstäverna är från BoBunny. De platta blommorna låg hemma, men rosorna och spetsar är från butiken.

Ha en bra dag.
kram 
MarieG/scrappyzzelochmat