fredag 31 augusti 2012

ETT MITTENTRAPPKORT

Specialvikta kort är roliga att göra, tycker jag. Och ju trixigare det är att få till måtten, desto roligare tycker jag att det är att bemästra tekniken.

Här är ett kort som heter center step card - d v s mitten-trapp-kort.
Jag har stansat ut formerna på det vita papperet med hjälp av Spellbinders labels 25 - som ju ger riktigt STORA utstansade figurer. Jag tycker att formen är riktigt snygg, och kunde helt enkelt inte låta bli att köpa den så fort jag fick möjligheten :-).
Som du ser, har jag använt mig av både en ram och en mindre form av just labels twenty-five. Jag har också torrembossat den med gummimattorna (tan mat), för att få fram en snygg prägling.

Det här kortet är 6*6 tum stort när det är ihopvikt. Jag tycker om att göra om måtten till den form som vi här i Skandinavien tycker om.

 
Här ser du hur käck den ser ut från sidan. Jag har använt mig av svartprickigt papper, bara för att hålla kortet så elegant och enkelt som möjligt :-).
 
 
Stämpeln Time flies v474, från Vilda stamps är så fin, så fin, tycker jag. Den är egentligen på längden, men jag valde att klippa isär den för att kunna skräddarsy formen lite grand som jag själv ville.
 
 
Och en avslutande bild för att illustrera trappstegen...
 
 
 
Nästa kortvikningskurs hos Scrap & Hobby är torsdagen den 20 september, och alla är välkomna. Jag brukar börja kurserna med en enkel vikning och sedan arbetar vi oss fram mot nya härliga utmaningar, allt eftersom vi blir varma i kläderna. Det spelar ingen roll om du gått någon av de tidigare kurserna, det är nya vikningar på varje kurs. 
Om du är nyfiken på fler kortvikningar, kan du följa länken ovan för att anmäla dig till kursen.
 
 

onsdag 29 augusti 2012

Ut i skogen ska vi gå... BoBunny Camp-A-Lot

Hejsan!
Idag visar jag en LO som strålar av höstglädje! Det är ett foto på våra två barn för 6 år sedan. Då hade dom en koja i skogen som dom lekte mycket i tillsammans, trtos en åldersskillnad på 7 år. Och det här fotot visar verkligen att dom hade superroligt, vilket jag ville dokumentera.



Som bas har jag använt BoBunny´s papper Camp-A-Lot Firewood. Jag tyckte att baspappret blev väldigt mörkt, så jag tog ett vitt papper med gröna prickar (från mina gömmor) som fotomatta. För att ta upp lite färg i fotot använde jag rosa remsor av cardstock och lite svart i filmstrippen från Tim Holtz tillsammans med en klämma och en bollkedja.


Uppe i högra hörnet finns en grupp med dekorationer; filmstrippen, bollkedjan, rosa remsa, en bit träfanér och rosa punchinella. Bladen är handpunch som heter Ferni två olika storlekar, som jag inte hittar i butiken just nu, som jag stansat i ett mönstrat grönt papper (som jag hittade i skräppåsen) för att få lite mer liv i bladen.


Nere i vänster hörn finns en grupp med ungefär samma dekorationer. Istället för bollkedjan sitter här en klämma från mina gömmor och en skylt med texten "Let the adventure begin!". Väldigt passande på denna LO! Skylten är från det här BoBunny pappret:

Camp-a-lot cut outs BoBunny camping, skog och natur - 12clc118

Det heter Camp-A-Lot Cut Outs och innehåller, som du ser, massor av skyltar mm. Väldigt användbart! Jag ser lek i skog, camping, fiske, plocka svamp/bär, promenad i skogen, om man träffat på ett skogsdjur, höst, mm, mm, när jag tittar på pappret!

Ha det skönt i hösten!

fredag 24 augusti 2012

STJÄRNKORT

Det var ett tag sen jag såg ett härligt stjärnkort på f d Arkivet. Jag blev alldeles hänförd och har alltså väntat sedan dess med att prova på det själv. I och med att jag skulle planera för en kurs i specialvikta kurs hos Scrap & Hobby, fick jag chansen att leta upp nya sköna tekniker... Lotten föll således på detta kort denna gång :-).
Även om jag har massor av mönsterpapper här hemma, väljer jag oftast de enkelmönstrade. Och ibland är det riktigt kul att rota runt i spillpapperslådan för att se om man kan tota ihop något med det som blivit kvar från andra projekt.
Här ser du den fina klockan, uppstämplad med en stämpel från Vilda stamps - som ingår i setet kugghjulshörn v711.
Först tänkte jag hållt kortet helt och hållet svart-vitt, förutom kraft-cardstocken i bakgrunden, men så mindes jag att jag hade ett gäng med smårosor som bara väntade på att bli använda. Jag har fäst dem med min limpistol, för att de verkligen skall sitta kvar!
Nu syns inte kapsylen så tydligt, men jag har använt mig av en guldfärgad tillplattad kapsyl, och målat den svart med akrylfärg, för att den skall skapa en ram runt klockan. För att få klockan att framträda mer... eller mindre, skulle jag kunna dekorera det med t ex crackle accents :-).
Jag använde mig av sifferpapper för att illustrera känslan av tid, bråttomhet och stress...
... För att verkligen sätta pricken över i:et med texten: "När man haft riktigt bråttom måste man stanna upp och vänta på sin själ". Också det en stämpel från Vilda stamps. Denna fina stämpel ingår i ett f d hemligt kit (svenska texter v692) med flera fina uttrycksstämplar.
Det randiga papperet är, om jag inte minns fel, ett papper från My Minds eye.
Visst är stämpeln fin, med både fjärilar och snirkligt typsnitt...?

torsdag 23 augusti 2012

Magnoliabebis som gåva...




Jag har gjort om en naturfärgad pappåse till en babygåva. Perfekt att ha redo när någon i ens närhet fått tillökning. Jag har tänkt stoppa i ett presentkort och en gullig liten mössa.
Stämplade stjärnor och text med Inkidostämplar på mitt alster.



Papprena kommer från Reprint och fina fjärilen klippte jag ut ur ett Inkidopapper. Jag färglägger med Tim Holtz markers nu eftersom det är så smidigt. Det går snabbt och är lätt att ha med sig. När jag färglägger har jag oftast en bild i huvudet av hur det ska se ut som färdigt, papper och allt:))



Färgerna jag använt till detta motiv:
Hud- Tattered rose, vintage photo
Skor- Walnut stain, vintage photo
Krona- Mustard seed, rusty hinge
Hår- Walnut Stain
Allt material till denna påse finner du i butiken och i webshoppen
Ha en toppendag
Kram Lina
- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 22 augusti 2012

TAG MED PRIMAFÖRPACKNING

Hej!
Jag tycker att Primas Delightful day hush är vackra, men även förpackningen!


Den är av genomskinlig plast och är vacker! Så jag gjorde en grattistag av den!


Jag sparade nedre raden av blommor på tagen, satte på en spets längst ner och ett märke mitt på. En grattisremsa gjorde jag i en genomskinlig plast jag hittade bland skräpet och skrev för hand. KLART!

Man kan ju tänka sej att stämpla texten eller något motiv på tagen. Använd då någon av stämpeldynorna från Stazon.

Ha det bäst!

måndag 20 augusti 2012

NYHETER FRÅN VILDA STAMPS

Vilda Stamps har gjort det. Igen!
Kolla in de finfina nyheterna från Vilda...

namnsdagsstämpel
gammal bil
traktor
fyr
fjärilshörn med massor av småfjärilar som passar till t ex scenalstertekiken
sjö- och skogslandskap
tant som tittar ut...
filmremsestämplar
baby som sover i en blomma
charlie chaplin och 2 texter: a day without  laughter is a day wasted (en dag utan skratt är en bortkastad dag)
kugghjulshörn



söndag 19 augusti 2012

PIMPAT NYCKELSKÅP MED UTSKUREN VINYL

Hej på er!
Kanske tycker ni precis som jag att trenden med bokstäver, ord och silhuetter i inredningen är väldigt fin? Då är Silhouette Cameo en vän som ni inte kan vara utan! Det blir i alla fall mycket roligare med den ;)
Jag har fixat vårt nyckelskåp idag med hjälp av cameon och vinyl.
Här ser ni före och efter:

Före...



...och efter





Vad tycker ni?

Kolla gärna in det breda sortimentet av vinyl, transfer och annat kul som du kan använda till din elektriska skärmaskin.

/Therese

fredag 17 augusti 2012

EN ALTRAD VÄSKA

Att altra väskor har blivit en ny favoritsysselsättning för mig... Strax efter att jag gjorde den stora embossing-teknikväskan, ville jag prova på något liknande med den lilla väskan som kom i paketet med två stycken rektangulära väskor. Denna väska hade en lite mer lämplig storlek för att kunna användas som handväska på lite festligare tillställningar :-).



Jag började med att spraya hela väskan med olika färger. Jag tog det jag hade hemma, vare sig det var color wash-färger, dylusionsfärger eller timpans distress ink-färger :-). Spraya, spraya, spraya. Du får räkna med att bli lite kladdig, för det hör till den här typen av pyssel :).

Väskans överdel är lite reagge-aktig i färgvalet. Det bara råkade bli så :-). Jag har satt dit ett latinskt uttryck "Carpe diem" (fånga dagen) med hjälp av en fin stencil och svart akrylfärg, som jag sedan fönat med en värmefön. Därefter har jag strukit på inka gold skimmerpasta.



Det gula abc-mönstret har jag använt embossingcreme för att få dit, med hjälp av en annan stencil.

På framsidan har jag också använt samma guldfärgade embossingkräm, som är rätt så tjock i sig, och torkar förvånansvärt fort. Tanken är att du skall kunna använda embossingfönen för att bygga upp dess volym, men jag har kommit att gilla resultatet då det självtorkat bäst :-).
I höger nederhörn har jag använt mig av en annan stencil, nämligen Art is från Crafter's Workshop. Det var samma metod där... svart akrylfärg och sen lite inka gold skimmerpasta (tänk på att det finns 18 sköna färger att välja bland...) på de förhöjda partierna efter att färgen torkat.
För att kunna stänga väskan, har jag satt dit en swivel clasp och några kugghjul från handtaget ned till beslagets u-krok.
Timpans underbara foundations feet lyfter alstret till en ny nivå :-).
På ena sidan har jag använt mig av brun akrylfärg och en tegelstensvägg-mask. Sen har jag "kokat" akrylfärgen med en embossingfön och därefter framhävt strukturen med ännu mer inka gold-skimmerpasta. En söt liten fjärilstämpel syns också uppe i vänster hörn.

På baksidan har jag skapat ett mönster med en plastplatta med "solstrålemönster"... Det kan vara bra att ha scrapbook-glasögonen på när du går på loppisar och dylikt... Alltid hittar man nya användningsområden för vardagliga ting :-).
Det vackra mönstret i hörnet har jag fått fram med hjälp av samma guldembossingcreme som jag hade innan och en tunn självhäftande stencil (schablon). Jag har använt mig av en spatel (palettkniv) för att dra färgen över stencilen.

På den andra kortsidan har jag använt mig av ytterligare en mask - nämligen harlequin/diamant-mönster-stencilen. Jag har också använt mig av olika stämplar för att få en strukturkänsla. Givetvis har jag, även här, använt mig av värmefönen för att få till en struktur i den svarta akrylfärgen.
Om ni skulle känna igen väskan när jag går på stan, så är det bara till att komma fram och säga hej :-).

torsdag 16 augusti 2012

Magnoliakort....





Hej på er!
Inspirerar med ännu ett kort med Magnoliamotiv. Även denna gång färglagt med distressmarkers, en nyfunnen kärlek för mig men det är ungefär samma princip som med distressdynorna bara att det är lite smidigare att ta med pennor och en vattenpensel:))
istället för alla dynorna! det går utmärkt att sitta ute i solen och måla...gillas!




Papper har jag fyndat i reakorgen och nu ångrar jag att jag inte tog flera av samma sort!



Dekorerat med blommor från StoryTeller och Kort og Godt. De gula blommorna tonade jag ner litegrann med gesso för att passa in bättre.
Ha en toppendag
Kramar 




- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 15 augusti 2012

NYHETER I BUTIKEN

Nu har vi påbörjat kursprogrammet för hösten 2012. Du kan välja bland följande...

kortvikningar 2
falsk metallteknik
bandana
dekorera en vinflaskehållare
mixed media 1 (av 3) (stämplar och stenciler)
dekorera ett specialvikt kort
färgläggning med copic ciao
gör allt själv-kort
kortvikningar 3
shabby chic-tavla
steampunk-layout
stämplingstekniker



Därtill har vi utökat sortimentet av stämplar från Vilda Stamps. Massor av sköna textstämplar och de fina f d hemligt kit-stämplarna... Kolla in dem här.

LO MED BO BUNNYS PAPPER HELLO SUNSHINE

Hej!

Jag har gjort en LO på min flicka när hon badade i sin farmors gamla zinkbalja. Jag tyckte att pappret från BoBunny passade utmärkt, med sommarfärger, men ändå lite "dova", då hon är i skogen. Detta är sommaren -99, så det är ett tag sen!


(den blå fläcken ska ju inte vara där egentligen, det är bara för att täcka lite...) Jag har använt både fram- och baksida på pappret Hello Sunshine. Ena sidan är med ränder och blommor, den andra med prickar. Det gula bakgrundspappret är också från BoBunny och heter Buttercup Journal. Jag har använt det som sol också. Rubriken är gamla, gamla bokstäver från mina gömmor. Alldeles glittriga för att ta upp den glittrande flickan och vattnet på fotot!



Även journaling-rutan är Buttercup-pappret. Därpå har jag handskrivit min text. Alla knappar har jag hittat i mina gömmor, men det finns massor av roliga hos Scrap och Hobby! Det bruna pappret är ett sätt att ta upp skogens mulliga färger. Det är också från BoBunny och heter Coffee Journal. För att få lite 3D-effekt har jag använt 3D-kuddar för att fästa solen och fotot. Själva solcirkeln är satt på 2mm höga kuddar och strålarna och fotot 3 mm högt. Det är bra att använda olika hökder, det ger ännu mer effekt. Sedan har knapparna en höjning också. När man, som jag, använder limpistol, så kan man göra olika höga limklumpar också. Solen och den runda journalingen är utstansat ur Spellbinders cirkel.

Lycka till med ditt pysslande!

söndag 12 augusti 2012

Pimpad kalender

Hej på er!
Imorgon börjar jag arbeta igen och inför varje nytt läsår pimpar jag min kalender. Mest för att det är kul men också för att det blir lite roligare med lite färg och egen design.



Så här ser den ut!
Jag har gjort den rosa bakgrunden med hjälp av en mask och en egenblandad mist. Jag tog lite bubblegum pink från dylusions och hällde över det i en liten mistflaska. Efter det fyllde jag på med några droppar av rangers mist cranberry och sist men inte minst lite perfect pearl bronze pulver.
Här ser ni en närbild på det:



Orden work är utskurna med silhouetten som är en mycket kär pysselkompis här hemma ;)

//Therese

fredag 10 augusti 2012

MIN FÖRSTA TOP HAT

Jag började lite slarvigt med att göra en stor hatt (top hat = cylinderhatt) till min kommande fest, men jag blev inte riktigt nöjd, varför jag bestämde mig för att gå tillbaka och göra om det hela... Jag valde en liten rackare istället, och eftersom Graphic 45 bjöd på en fin mall, var det ju bara till att tuta och köra.

Jag bestämde mig för att göra en mittendel utav lite hårdare wellpapp. För att ge hattens flärp ett riktigt bra fäste, valde jag att sätta smältlim (med limpistol) längs hela kanten och dekorera med svart pärlband. Det visade sig vara ett bra drag, då det riktigt känns hur stabil hatten är :-).


Jag började med att stansa ut små kugghjul med en liten stansmall. Dessa torrembossade jag med timpans texturkuvert och sen färglade jag dem lite med inka golds skimmerpastor (det finns 18 sköna färger att välja bland).
Jag har också limmat fast en stor orange ros och snurrat till några snurrblommor utav gamla boksidor. Den bruna snurrblomman är färdigköpt. Det finns fler färger här.



Här ser du en närbild på de små kugghjulen i papper.


Jag ville också få användning för den fina banner-stansmallen från Tim Holtz (tattered banners), och på den passade jag på att stämpla ett fint uttryck från Technique Tuesday... Det kan vara bra att tänka på att man behöver långa stansplattor (deco strip) och en lång basstansplatta (extended spacer platform) för att få ut den längsta bannern på ett smidigt sätt.



Här har du en närbild på texten...



Avslutningsvis stansade jag också ut Timpans filmstrip... Den limmade jag fast med hjälp av limpistolen - lite slarvigt, vågigt och fräckt :-).


Sen var det ju som så, att jag ville få plats med fler rosor... Detta fick mig att tänka på en slags tårta, varför jag byggde på med ännu ett lager och sedan började limma på både rosor, snurrblommor och rosenknoppar :-).


För att avsluta steampunktemat på rätt sätt, stansade jag också ut små kugghjul med Timpans movers and shapers-stansmallar (mini gears). Tänk på att du behöver en annan stansmall med öppning för att kunna använda dessa (movers and shapers)...
Dessa torrembossade jag i något texturkuvert och målade sen, med hjälp av fingrarna, med inka gold-skimmerpastor.

Nu gäller det att få till mallarna för en större hatt... :-).

torsdag 9 augusti 2012

ATT FINJUSTERA SIN TEKNIK MED DISTRESSMARKER....


Jag lovade ju att visa hur jag tränat mig att använda min a nya distressmarker-pennor. Här är bilderna i tur och ordning hur jag färglagt dom.

Jag började att färglägga Tilda som är i mitt förra inlägg idag...hon var alltså den första som ficl stå ut med min färgläggning med distressmarker-pennorna:)), Sedan var det Edwin som var på tur, han har redan hamnat på ett kort han också!



Sedan kommer vi till Tilda igen där jag har gjort två stucken lite olika men på samma gång! Jag stämplade upp två stycken lika Tildamotiv bredvid varandra och bestämde mig för att göra en ljusare och en mörkare version av henne! Min kära DT-kollega Tessan satt jämte mig och gjorde samma sak, fast hon använder copicpennor istället. Väldigt kul att göra så här och se den faktiska skillanden i färgläggning!


Så nu har jag alltså färglagt fyra motiv med mina nya pennor och jag kan lova att det blir många många fler och finare ska dom bli!!
Jag hoppas ni skönjer lite skillnad i första och senaste motivet:))
Tycker att det går väldigt snabbt att snittsa till sin teknik!!

Kram på er hälsar

MAGNOLIAKORT MED EN TWIST....



När jag fick mitt DT-paket av Nina och Sari, låg det en liten utmaning till mig. Skapa något med dessa julpapper som inte är juligt.... Det fanns fina Inkido-julapper, knappar och en Magnoliastämpel. Dax att gnugga pysselknölarna då och detta är vad som kom upp i mitt huvud!!
Ett somrigt kort med Hawaii Tilda på en botten av juliga papper!



Jag har färgat in Tilda med mina nya fina distressmarker-pennor och jag måste säga att det är ljuvligt att använda dessa!! Detta är mitt första försök och det tar ett tag innan man är fullt inne i det. Sedan detta kortet är gjort har jag färglagt fler motiv och de blir bättre och bättre....kanske visar ett prov på det i eftermiddag:)) I vanliga fall använder jag ju distress-inkpads för att färglägga men tror att det får bli pennorna som åker med då jag far på pyssel på annat håll än hemma.


Jag fick även dessa söta quillade blommor som jag piffade till med halvpärlor från Reprint.
Eftersom Tilda sitter på en våg så bestämde jag mig för att använda EK-stansen "Bubbles".
Sedan har jag klippt ut lite detaljer ur Inkidojulpappret och satt det i högra nedre hörnet-



Ja, gott folk det var allt för detta inlägget! Avslutar med en liten närbild på Tilda och önskar er en trevlig dag!! Glöm inte att ta en till på alla nyheter som rasar in i butiken och i webshoppen.

Kram hälsar ......