fredag 30 maj 2014

Student!

Hej!

Snart är det dags för studenten så jag har gjort ett student kort.
Jag har använt mig av vit cardstock som kortstomme, de andra papprena är från
Prima Tag Pad Aquarelle

Jag stämplade studentmössor med en stämpel från Reprint, jag tog ett till papper
och stämplade på och klippte ut tre mössor och satte fast dem med 3D kuddar.

Jag tog också Mandys diesen "Student". Jag har använt washitape med svenska
flaggan på.
 


Ha en bra dag!,
Kram Sofie

onsdag 28 maj 2014

Kondoleanskort

Hej.
 
Idag blir det ett kort som jag tycker är bland det svåraste att göra, kondoleanskort. Att hitta balansen mellan det lågmälda och nedstämda samtidigt som det inte får bli för platt och dystert är en utmaning för mig.
 
Så här blev kortet.
 

 
Jag valde ljusa toner i grönt, beigt och vitt. Det mönstrade pappret har små söta vita blommor på sig som jag tyckte passade bra för ändamålet. Baksidan av det mönstrade pappret är grönt och det är det som jag använt som grön cardstock. Alla kanter är chalkade i mörkbrunt.
 
 
Stämpeln med fåglarna har jag köpte jag på en pysselmässa i Moskva (tack A-K för du tog med mig till den) men jag vet inte vem som gjort den. Stämpeln har jag färglagt med Distress-pennorna i ljusbruna toner. Bakgrunden fick gå i grönt.
 
 
 
Till insidan av koret har jag använt samma mönstrade papper som på insidan. Hälsningen som ska stå i kortet kommer jag skriva på samma papper som fåglarna är stämplade på. Kameran vränger till färgen åt det blå hållet.
 
 
 
Jag är nöjd med kortet och hoppas att mottagaren kan få lite tröst i sin sorg.
 
 
Ha en bra dag och ta hand om er, kram Åsa


söndag 25 maj 2014

Chokladkort

Hej 

Idag kommer ett chokladkort till en student.


 På examensdagen kan det vara en hel del som ska hinnas med. Många åker hem på lastbilsflak eller traktorkärra och då tänkte jag att lite choklad kan vara bra att få med sig.


För att pappret ska gå sönder är det förstärkt med silvertejp där öljetten sitter.


Eftersom lim fäster inte bra på silvertejp, så lämnade jag lite plats för lim längst upp.


Stämpeln kommer från Reprint och är embossad i guld. Pappret är också därifrån.


Så här gjorde jag för att stansa ut motivet utan att kapa av bladen, sedan satte jag på blommor så att knappt syns ;-) Först klippte jag bladen som stack utanför cirkeln. Sedan tog jag fram dien och såg till att bladen var på ovansidan. När jag var nöjd med positionen så tejpade jag fast dien och stansade.


Banden finns i shoppen, bland band. Jag gillar verkligen bandet med grattis-texten.

Ha en bra dag och grattis till alla studenter.
Kram MarieG

onsdag 21 maj 2014

Kort till en student

Hej.
 
Idag blir det ett kort till en student. Jag tycker det är svårt med kombinationen gult och blått så det blev lite andra färger istället.
 
 
Jag  valde ett blommigt papper från BG mon ami pappret är från en 6*6 paper pad. Jag tycker att paper pads är väldigt bra eftersom man har fler små papper från samma serie samlade på ett ställe. Kameran förvränger färgerna lite, de är inte riktigt så skarpa utan med nedtonade i verkligheten.


Jag klippte ut en vimpel i vitt som jag stämplade grattis till studenten på. Jag har embossat texten blåmetallic och det blev samma färg som den blåa cardstocken. Jag duttade dit lite pärlor med Liquid pearl som går i rosa ton.
 

 
På insidan av kortet klippte jag till en vimpel till i samma blommiga papper som på framsidan.
 
Hoppas ni får lite inspiration till pysssel så här i sommarvärmen.
 
Ha det gott, kram Åsa


söndag 18 maj 2014

En kärleks-tag

Hej

Idag visar jag en tag med kärleks-tema. Basen är en tag från Prima. De sitter färdigskurna i ett block och är väldigt smidiga att använda. Mönsterpappret kommer från Reprint.


Det guldiga längs kanterna är från en relief-pasta som jag lagt dit med en glass-pinne.


För att få lite starkare färg på hjärtat så tog jag lite röd distressfärg från en dyna och Ink-blending tool och färgade försiktigt in hjärtat. Blom-diesen kommer från Magnolia. 


Ängeln är utstansad i vit card-stock. Först så har jag lagt på vit crackle paint och sedan spayat med gul mist. Kanterna är chalkade med brunt.


Blommorna är stansade med en stans från EK success. Sedan är det mistade med lite olika färger. Medans de fortfarande är blöta så formar jag dem över en penna. Blommorna får då en fin böj bakåt och massa veck. 


Om man lyfter på det övre pappret, så finns det massa plats att skriva.

Ha en bra dag 
Kram MarieG

fredag 16 maj 2014

Gratulerer

Hej!

Min kompis fyllde år förra torsdagen och jag gjorde ett kort till henne.
Kort stommen har jag stansat ut med Big Shot och en fin dies.
Jag färglade kvinnan med distress markers. Tog en norsk grattis stämpel för hennes mamma är uppväxt i Norge

Sen blev det lite tråkigt med bara en grattis stämpel och en kvinna så
jag satte dit en blomma.

Material:
Stämplar: Vilda stamps
Dies: spellbinders ( blomma & ram)
Färglagt med distress markers



Ha en bra helg!,
Kram Sofie

onsdag 14 maj 2014

Födelsedagskort med en lastbil

Hej.
 
Idag blir det ett kort med en lastbil på som jag gav till en liten 5-åring  i helgen.
han önskade sig montertruckar men jag hade tyvärr ingen stämpel med en sådan så jag tänkte att en long nose-lastbil får duga. Han var mest intresserad av presenten ändå :-)
 
Det blev lite avancerad färgläggning med Copicsen. Först gjorde jag en i röd som jag blev supernöjd med men sedan var jag där ock kladdade lite till och då förstörde jag motivet helt. det blev till att göra en ny i blått :-)
 
Tänkte visa hur ett motiv kan "lyftas" genom att det färgläggs.
 
 
 
Nu är bildkvaliteten inte den bästa men man ser i alla fall vilken skillnad det blir när man färglägger. (Det var denna som jag fick kassera, men det är bara att göra en ny).
 
 
Nu till kortet, så här blev det.
 
 
Äntligen fick jag användning av ett mönstrat papper som jag köpte när jag bodde utomlands.
 
 

Jag har fyllt i vissa detaljer med svart gelpenna för att ge lastbilen en så äkta look som möjligt.
 
 
Jag blev riktigt nöjd med färgläggningen och kortet i sin helhet, hoppas ni blir lite inspirerade att börja färglägga för det är superkul.
 
Ha en bra dag, kram Åsa


måndag 12 maj 2014

Scrappat med skräp

Hej

Idag bloggar jag en mixt-media-tavla med massor av skräp. 
Några grejer har jag hittat när jag städat i barnens rum, några grejer är från lådor på kontoret, något har varit trasigt och  några är korkar från förpackningar. 


Tyvärr har jag inte fotat processen, men jag började med att måla hela canvasen med gesso. Vet inte om det behövdes, men det kändes rätt att börja så. Sedan limmade jag fast alla grejerna med limpistol.


I mitten av tavlan så målade jag med en ljus akrylfärg. (Underbar färg, men hopplöst namn). Nertill så målade jag med en guldig grusfärg. Den fäste och täckte väldigt bra på alla plast, metall, gips mm. På vissa delar så har jag målat med silvrig akryl, mest i överkanten av tavlan och tonas ihop färgerna.


För att mörka färgen i kanterna, så har jag använt ink blending tool och Chipped sapphire och "duttat". 


Här är en närbild på några av grejerna som är  limmade på canvasen. Leksaker, korkar från mjölk och vällingflaska, kapsyler, gipshjärta, skruvar, trasiga halsband, punschinella, pärlor, delar av en girlang, säkerhetsnålar mm.


Fotot är limmat med decupagelim som har glitter i sig. Osäker om det är bra för fotots livslängd, men nu blev det så. Texten är stämplad med vattenfast dyna.


Bandet runt tavlan fick jag av mamma. Tack mamma! Det som jag skulle haft, gömde sig i scrapväskar och hittades först någon dag senare. 
De flesta blå blommorna kommer från Inkido.

Ha det bra
Kram MarieG

fredag 9 maj 2014

Kort med Spellbinders

Hej!

 Åh vad kul det är att stansa med de fina nya spellbinder diesen! 
Jag har valt att göra kortet utan mönstrade papper, för att låta diesen vara i fokus.

Jag satte fast "TACK" skylten på 3D kuddar

Resten satte jag fast med dubbelhäftande tejp och lim
Till texten har jag använt en alfabet/ siffer dies ifrån Cheery Lynn, men om man inte har en stansmaskin finns dessa fina Mini Alpha Stickers från Basic Grey som har liknande typsnitt och är nästan lika små
För att få den präglade effekten som syns på det vita pappret har jag använt embossingmattan i stanmaskinen.
Till kortet har jag använt följande stansar;
Spellbinders IN-006 och S5-211
Cheery Lynn FS116

Ha en bra helg!,
Kram Sofie

onsdag 7 maj 2014

Ett grattiskort

Hej.

Idag blir det ett födelsedagskort som jag gjort till en kollega som fyllt år.
Så här blev det.


 Stämpeln är från Tiddly Inks och jag tycker att hon är så söt. Jag gillar ju som sagt starka färger och det mönstrade pappret passar mig som handen i handsken.



Man kan kanske ana att jag lagt lite rosa glitterlim på prickarna på partyhatten och på ljusen för att ge lite mer effekt. Motivet hr jag som vanligt färglagt med Copics.


Till insidan har jag använt samma papper som  på utsidan. Jag har även använt en röd och en rosa fotomatta för att ge kortet en lite mer arbetad look.

Jag brukar ganska ofta använda bokstavsstickers när jag vill skriva något litet på kortet och jag tyckte att det passade här.



Hoppas ni får en bra onsdag, nu ska jag försöka kurera mig från min förkylning.

Ha en bra dag, kram Åsa

måndag 5 maj 2014

Ett snabbt vintagekort

Hej igen!

Här kommer ett kort som gick snabbt att göra. Tänk vad lite tidpress kan göra för scrap-hastigheten. Här fanns det inte tid att plocka fram, ta bort, byta ut osv som jag brukar göra. Vintagebilden gjorde också att jag sparade in tid på färgläggning. 


Mönsterpappret i bakgrunden kommer från Inkido, men vem som gjort vintage-bilden vet jag inte. Det finns annars jättefina motiv från bland annat Reprint och Inkido i shoppen. 
Det brunprickiga pappret låg i  mappen för spill. Jag kämpar för att hålla den tunn, men det går så där.


Det skrynkliga bandet är limmat med dubbelhäftande tape för att jag var rädd att vanligt lim skulle blöta igenom och även släta ut skrynklorna.
  

För att det skulle gå extra fort så är alla blommor limmade med limpistol. Det kräver dock att pistolen startas en liten stund innan den ska användas.


Istället för att göra en vanlig rosett, så band jag ett snöre runt spetsen och formade spetsen som en rosett. Rosetten blev då mindre bylsig, än om jag gjort en rosett på vanligt vis.

Ha en bra dag
Kram Marie

fredag 2 maj 2014

Ett stövelkort

Hej

Förra helgen var jag på scrapträff i tre dygn :-), så då var Nina snäll och bytte bloggdag med mig. Det betyder att ni får stå ut med att jag har nästa blogginlägg också ;-)

En av utmaningarna var att göra ett stövel-kort i western-tema efter en bifogad mall. Misstänker starkt att det är Milo Lilja som gjort den fina mallen, eftersom hon var med och ordade träffen.


Pappret är ett gammalt från Graphic 45, som nu kom till användning. Men det finns andra lämpliga papper i shoppen.
Metallförstärkningarna vid häl och tå är gjorda i falsk metall; metall-tape, verktyg länk 1 och länk 2, samt svart akrylfärg. Kugghjul finns bland metalldekorationerna. Det fina bandet fick jag av min bordsgranne och senare fick hon en textilblomma av mig.
"Läderöglan" i ovankanten av av stöveln är gjord av samma papper som basen i stöveln och fäst med en brads. 


Insidan av stöveln är också dekorerad, dels för att kortet ska se mer arbetat ut och dels för att det är lättare att skriva på ljust papper. Grattis-stämpeln kommer från Inkido.

Ha en bra dag
Kram MArieG/scrappyzzelochmat