måndag 30 september 2013

Tag med bandana- teknik

I torsdags var det äntigen dags för en scrapträff med vårt scrapgäng som träffats under 4 års tid.
I vanlig ordning hade jag lite svårt med packningen...
För att underlätta packningen lite, bestämde jag mig för att göra något jag inte gjort det senaste året-  som är lätt att packa med sig- nämligen en bandana-tag.

Och jag tror det är första gången på dessa 4 år som jag färdigställt ett projekt under vår träff!

Det blev en färdig tag...eller, banden i tagen satte jag dit dagen efter ;-) En massa härliga färgglada pique cord-band samt ett svart tyllband


Stämplarna är Tim Holtz-  Stampers Anonymous


Jag har använt en svart Staz-On dyna att stämpla med. Jag färgade in tagen med en röd, en blå och en gul Staz-On dyna, som infärgningsverktyg använde jag mig av tre stycken Sponge daubers - en till varje dyna.
Konturerna förtydligade jag med en vit penna.

De olika stämplarna har jag fyllt i med glossy accents och glitterlim i olika färger.


Önskar er alla en trevlig start på veckan!

Mvh Nina



lördag 28 september 2013

Fånga dagen!

Idag tänkte jag visa en canvastavla jag gjort.

Tavlan är grundad med två lager gesso. Torktiden påskyndade jag med min embossingfön.

Jag har använt en detaljrik mask från Martha Stewart och färgat in med Martha Stewarts nya serie med akrylfärg.

Masken har fägats in med satin/matt akrylfärg och så har jag duttat lite glitter akrylfärg runt om blommorna och i mitten på några.

Texten " Fånga dagen" har jag skrivit ut på min Silhouette på vanligt grått cardstock.


Jag har dekorerat med ett antal fjärilar från Prima.

Trevlig helg!

Mvh Nina

torsdag 26 september 2013

LO med Mixed Media Prima Doll Cling Stamp

Hej!

Idag visar jag en LO med Prima Mixed Media Doll Cling Stamp.



I botten har jag en Bazzil Basics Paper i färgen Lagoon. Sedan har jag ett papper ur Prima Marketing pappers block Lifetime Collection Kit. Det har jag skrapat kanterna på med en Edge Scraper.



Dom två översta hörnen har jag rullat in och sedan släppt ut, för att få lite effekt och inte en platt LO. Jag rev ur en bit av ett annat papper ur Prima blocket och satte i vänster övre hörn. För att få en effekt och att man ska se att det inte tillhör pappret under vek jag till en utstickande bit lite grand. Bandet som finns på LO:n är från Prima Marketing och heter Fairy Rhymes i taupe (beige) och silver. Bandet sitter inte fast hela vägen, utan jag brukar sätta några prickar lim lite här och där, för att få lita mer liv. Bradsen på LO:n är från Reprint och finns på en sån här karta:

Metallblommor och brads, svarta - R1137

Under fotot av min dotter sitter ett tårtpapper i form av ett hjärta. På LO:n finns en brad som inte finns med på kartan från Reprint (i mitten på bilden). Den hittade jag i mina gömmor är säkert 10 år gammal eller så...


På det mönstrade papper i höger nedre hörn finns det tryckt dekoration. Texterna "cherish", "memories" och "laugh" har jag klippt ut och satte wellpapp "i hålen". Sedan satte jag fast remsorna igen, fast lite slarvigt, med häftklammer. Hos Scrap & Hobby finns Tim Holtz häftapparat Tiny Attacher Stapler från Ranger. Lite av bandet och en silvrig krona fick också vara med. Kronorna kommer i 3-pack. Stämpel-flickan fick sitta på sidan av fotot.

MVH Miaa


torsdag 19 september 2013

Bokstavstavla

Jag har provat Martha Stewarts nya akrylfärger och gjort en tavla. De kommer snart till butiken men du hittar andra akrylfärger här.  Det är helt underbara färger och de som jag hade var lite glittriga. Jag har använt lite olika maskar och schabloner till tavlan.



Kram Carina

onsdag 18 september 2013

Lager-på-lager kort

Idag visar jag ett kort jag har gjort, med lager-på-lager. Jag har använt en stämpel som man använder till mixed media väldigt mycket. På mitt kort är stämpeln i fokus, på ett annat sätt.


Som kortstomme har jag använt mej av ett papper från Prima Marketing Lifetime Collection Kit pappersblock 12x12 tum . Jag har klippt ut  texten och tagen är från samma block. I detta block finns det massor av bra, fina papper som passar utmärkt till mixed media (om man inte orkar hela proceduren), kort, LO:s, vad du vill!
Jag tycker inte det är roligt att färglägga, men en del stämplar tycker jag är fina som dom är. Den här flickan, tex. Den är från Prima och heter Mixed Media Doll Cling Stamp 910181. Hos Scrap och Hobby har den sällskap av två andra flickor:




Prima Mixed Media Doll Cling Stamp- 910143 - 910143
 
Den här finns HÄR.
 
Och:
 

Prima Mixed Media Doll Cling Stamp- 910167 - 910167
 
Alla flickor är ca 20 cm höga. Dom går utmärkt att färglägga, göra PP av eller som jag gjort, bara stämpla på vitt papper med svart dyna och sedan klippa ut. Du själv sätter gränsen på vad du kan hitta på!
 
 

Åter till mitt kort. Jag har använt många lager för att skapa en höjd och en "ordnad röra", det var vad jag kände för när jag gjorde kortet. Längst ner (alltså direkt på kortstommen) har jag ett textpapper som kallas för Karduspapper. Det pappret har jag skrynklat ihop och färgat vecken med min Blending Tool, Blending Foam på och doppat i stäpeldynan Distress Pad Walnut Stain. Sedan har jag vecklat ut pappret. Att skrynkla ihop pappret ger en höjd och en dimension. Efter det sitter det ett nät i grått och silver. Det ger lite skimmer-effekt och mattar av den skarpa svarta texten på pappret under. Efter det har jag fyra remsor av olika papper från Prima Marketing pappersblock Forever Young Paper Pad 6x6 tum. Uppepå dom har jag satt ett runt tårtpapper som är 11,5 cm i diameter. Jag handklippte en liten tag av ett vitt papper (från pappersinsamlingen) och klippte ut en tag med texten SMILE på från blocket, satte ihop tagsen med en säkerhetsnål (som jag sparat från något nytt klädesplagg). Dessa satte jag fast i en bit av ett band i färgerna taupe (beige) och silver som heter Fairy Rhymes från Prima Marketing. På tagen och på två andra ställen på kortet sitter det halvpärlor i färgen champange. Jag klippte även ut en liten kanin från Primapapperna och satte dit. Sedan klistrade jag dit flickan och texten SMILE. Klart!

Lycka till med ditt lager-på-lager-kort!
MVH Miaa

 
 
 


måndag 16 september 2013

En liten ask

Idag tänkte jag visa upp en liten presentask jag vikt av Reprints A4 Basic papper.
På locket har jag stämplat med stämplar ur ett clearstamps set, och dekorerat med en fin blomma, lite band, en ros och halvpärlor.
Under locket finns askens ovansida- på denna har jag limmat fast en bit cardstock, som jag stämplat en bårdstämpel ( även denna från ett clearstamps-set) och chalkat kanterna. Här är det tänkt att stå en hälsning till mottageren av asken.
                                       
Man kan dra ut en "låda" ur asken, och här kan man få plats med en liten chokladbit, eller varför inte ett litet smycke av något slag?

Ha en bra dag!

torsdag 12 september 2013

3D ram

Hej!
Nu är det jag som bloggar igen :)


Jag har målat en 3D ram med de nya Martha Stewart Paints. ( De kommer snart till butiken. Men du hittar andra akrylfäger här )


Längst upp i hörnet är det en stor blomma med ett blad på var sin sida av blomman.

Jag har tre fjärilar på, två är utanför på trät och en är inne i glaset.

Jag har också använt en schablon när jag målat på glaset.
Ha en bra dag, Kram Sofie

tisdag 3 september 2013

Surströmmingsskiva

Hej, idag tänkte jag visa ett kort jag ganska snabbt gjorde i ordning när vi skulle på surströmmingsskiva.

I augusti fick vi en spännande inbjudan- surströmmingsskiva!
Illaluktande blev jag förvarnad om att det var, det är ju trotts allt rutten fisk! Jag blev även förvarnad att det hade en ganska speciell smak.
Lugnande var ju att barn - och vuxna som inte åt surströmming fick tacos, så jag skulle inte behöva vara hungrig ( alltså inget panikätande innan skivan )
Jag är inte känd för att vara en allätare- och lukten var vidrig- men jag provade!
Stolt som en tupp - jag vågade testa! ( och inte smakade det hälften så illa som det luktade -smakade ganska gott (?) tillsammans med rikligt med tillbehör)



Tack är bokstäver från ett stickersark i detta kit från Echo Park.


Fisken från Vilda stamps kändes helt rätt för surströmmingsskivan!
Då jag inte hade tid att färlägga fisken, färgade jag in akvarellpappret med olika distress stains, och fixade lite skimmer i vattnet med perfect pearl. Skuggade lite med stains och pensel och glittrade med guld från Martha Stewarts Paints Glitter. ( Martha Stewart paints får vi hem inom kort)


Blomma och blad är Resist Canvas Stickers och infärgade med distress stains.



De mönstrade papprena är ur en paper pad - Prima Hello Pastel

Önskar er en fin fortsättning på dagen!

Mvh Nina

måndag 2 september 2013

Stafflikort

Idag blir det ett stafflikort;

Ett grattis kort i rosa och brunt med söta Tilda.

Grattis stämpeln är ifrån Vildas inchkit med svenska texter.

Ramen är gjord med en stans från EK success, och "fastnitad"  med rhinestones.


Tilda har jag färglagt med distresser, stjärnorna runt om henne är från Inkido.



 Stämplar: 
* Tilda with heart arrows - Magnolia
* Stars - Inkido
* Inchkit svenska texter - Vilda

Papper:
* Brunt cardstock - Bazzill
* Little Miss Cutouts - BoBunny

Dekorationer:

Stansar/ Stansmallar;
* Scalloped cirkle - Spellbinders
* Hjärtbården - Martha Stewart
* Flourish Square Layering Punch - EK Success

Ha en bra dag!

Mvh Nina