onsdag 31 juli 2013

Playtime

Jag har länge tittat på denna härliga bild på yngsta sonen, och tänkt att jag skulle scrappa den. Och nu äntligen blev det av.
Det blev en väldigt enkel sida, som trots enkelheten tog en hel kväll att pyssla ihop.  Inte för att den var svår att göra- utan snarare att det där med att välja papper och dekorationer är en lång process ;-)
Till denna skar jag ut x antal remsor av mönstrat papper och använde nog 1/3 av dem, dekorationerna var många fler ett tag- men fick ganska enkelt inte vara med i slutändan.

Vår lille buspojke på väg upp ;


En dekoration som fick vara titel på LO'n;


En härlig text som jag tyckte passade bilden:



Jag tyckte chipboard-raketen gick så bra ihop med sonens hand som visar UPP:)


Material som jag använt mig av är:

Vitt cardstock
Paperpad, chipboard och brads från My Minds Eye " Boy Crazy"

Ha en fin dag!

Mvh Nina

onsdag 24 juli 2013

Dekorerad papperspåse med massor av blommor

Hej!

Hoppas er sommar är mysig, härlig och solig!

Idag visar jag hur jag dekorerat en papperspåse. Inte vilken påse som helst, utan en stor påse som jag fick mina DT-grejer i sist! Jag blev så inspirerad av den och alla blommor som kom i paketet, så jag kombinerade dom båda! Så här ser den ut:


Jag började med att vika till påsen. Sedan hade jag tre olika masker/shabloner som jag använde till bakgrund. HÄR hittar du dina favoriter! Jag har vit Gesso som färg, ganska mycket för att det skulle bli lite "yta" på påsen.


Jag satte en bit wellpapp på påsen och massor av blommor! Det är alla möjliga färger och storlekar och sorter. Den vita med pärlor är ett band. Jag satte också en volang längst ner, för att fylla ut lite och använda som en "förlängning".


Här är en närbild av gesson.

Ha det bra!
Miaa


onsdag 17 juli 2013

LO med mixed media teknik

Hoppas sommaren är bra!

Jag tänkte visa hur jag har gjort en LO med mixed media-teknik. Det finns en serie papper som är helt fantastisk att börja med! Den heter Prima Marketing Lifetime Collection Kit och är ett block med 16 st dubbelsidiga, fina, bra papper, ett ark med stickerstabs och ett ark med jornaling stickers. Papperna har bra stabilitet och bra bakrunder om man inte vill göra all bakgrund själv, eller inte hinner...

Här är min färdiga LO:

 
 
Jag började med att klippa ut den lilla rutan med texten "Key to my heart" i nedre höger hörn. Efter det målade jag på vit Gesso över sidan. Sedan gjorde jag egna mister genom att ta fyra stycken Mini Mister som jag fyllde nästan ända upp med vatten. Sedan tog jag fram mina Distress Ink Refill. Jag valde färgerna Broken China (blå), Mowed Lawn (grön), Mustard Seed (gul) och Picked Raspberry (rosa). En flaska till varje färg. Man häller i ett pipett-tryck i varje flaska. Om man vill ha lite skimmer i färgen tar man en "knivsudd" med Pefect Pearl i den färg man tycker passar bra. Misten sprayade jag på den torra Gesson, lite här och var.

 
 
Eftersom jag klippt ut rutan i nedre hörnet måste jag täcka på baksidan. Jag valde en bit wellpapp, för att följa upp lite "ruffighet" som blir med Gesson och sprayen. För att få lite mer liv i LO:n har jag satt lite olika grejer på den och sedan målat över med Gesso. Här nere i högra hörnet finns det små fötter, som representerar min dotters fotsteg i livet. Dom har jag hittat i mina egna gömmor. Man kn ju tänka sej att använda en stämpel också. HÄR finns det såna. Jag har handklippt hjärtana ur vit Bazzil cardstock. Sedan har jag sprayat på med min mist. Eftersom jag tyckte det blev lite platt med dom tecknade nycklarna letade jag fram en nyckel i mina gömmor. HÄR finns alternativ, det är två olika metalldekorationer och en stans från Tim Holtz som heter Mini Lock And Key Movers and shapers.

 
Ovanför nyckeln sitter en trollslända i metall som är från mina gömmor. Använd det du har i dina lådor och gömslen! Ett tips är att limma fast grejerna lite lätt med en limpistol innan du målar över med Gesso. Det gör inget om man ser limmet och trådarna som blir, det är bara att måla över och du får en extra effekt.
 

Bredvid fotot på andra sidan sitter det lite ord som jag klippt ut från ett annat papper ur samma block. Det står "be helpfull", "cherish", "give hugs" och "keep faith". Lite visdomsord på vägen genom livet... Jag hittade också ett fult gammalt hårspänne med bla träpärlor hängande i det. Jag klippte bort en radda med pärlor och lät tråd och pärlor bara lägga sej. Då fick jag en annan effekt som symboliserar att man kan göra saker bredvid stigen man går på, bara man hittar tillbaka igen...

Lycka till med din mixed media-LO!
MVH Miaa
 
 





onsdag 10 juli 2013

Grattis- kort till en glittrig och rosa tjej 7 år med bla Cameo skärmaskin

Hejsan!
Jag har börjat min semester och vädret är på topp! Kan det bli en bättre start?

Idag tänkte jag visa ett väldigt glittrigt och rosa kort till en flicka som fyllde 7 år.

 
 
Jag började med vit cardstock; Bazzil White. En rosa papper; Bazzil Petunia, som matta under det prickiga pappret (hittade i mina gömmor). Där över har jag ett väldigt gammalt mönstrat papper. Kommer inte ens ihåg märke på det. Men färgerna matchar! Texten "LINA 7 ÅR" är chip board-bokstäver. Scrap och Hobby har fina i dekorgummi i olika färger HÄR. Det är hela A4-ark med massor av fina bokstäver! Dom är självhäftande och väldigt lätta att använda. Ett tips är att man kan lätt färga in dom vita i den färg man vill! Jag har glittrat mina bokstäver med Distress Stickles Icicle. Den lilla fé-staven är gjord av en stjärna som jag hittade i mina gömmor, men det är lätt att göra en i det rosa pappret. Glöm inte att glittra den också! En bit av ett band med hjärtan på rad och ett silversnöre gör pricken över i!
 

Fjärilen är utskuren ur Siloutte Cameo skärmaskin. Den är glittrad på överdelen med Distress Stickles Icicle, som är ett härligt glittrande genomskinligt glitterlim. Bladrankan är från mina gömmor. Jag har valt två olika färger på rosorna. Dels rosa rosor och dels gröna rosor. För att knorra till det lite brukar jag ta en smal virknål och linda stjälken runt. Då får du en spiral som är ganska dekorativ! Runt rosorna finns också ett pärlband i vitt.

Lycka till med ditt rosa-glittriga kort!
Ha en härlig sommar!
MVH Miaa


onsdag 3 juli 2013

Tim Holtz -inspirerad tag

Hej!

Tim Holtz är en ganska stor konstnär inom scrap-världen. Han inspirerar varje månad med en tag. I maj månad använde han Distress Stains och rub-on på tagen. (Om du vill kika på Tim Holtz tag finns den här: http://timholtz.com/12-tags-of-2013-may/ ). Jag tog fasta vid detta när jag gjorde en födelsedagstag till min mamma, men använde mina Distress Inks (det är flaskorna med pipet i som man fyller på stämpeldynor med) istället.


Eftersom min mamma är trädgårdsintresserad, eller egentligen växtintresserad, så gjorde jag en tag i det temat. Jag hade också köpt en korg där jag satt blå lobelia, gul viol och en ceriserosa blomma i att ge bort till henne. Tagen fick gå i dom färgerna. Jag började med att rota fram alla mina rub on jag hade i mina lådor, som kunde passa temat. Sedan gnuggade jag på lite av varje på tagen. Efter det droppade jag inks på mitt plastunderlägg och sprayade vatten på. Färgerna jag använt är: Broken China (blå), Mowed Lawn (grön) och Picked Raspberry (rosa). När jag använder den här tekniken lägger jag pappret direkt i färgen och låter det suga upp. Sedan vänder jag på tagen och blåser torr med embossingfönen. Då får man ett snyggt färgat papper i dom färger man vill! Scrap och Hobby har två olika sorter med "blåsar". Den ena är Heat It Craft Tool från Tim Holtz. Den är ganska tyst och ganska behändig om man vill ha ett vinklat handtag. Den andra är Embossing Värmepistol. Den har inget vinklat handtag, utan är rak. Det tycker jag är bäst, men smaken är som baken...


Runt kanterna på tagen använde jag min Edge Scraper för att få en rufflig kant. Man kan också använda en sax som man viker ut och skrapar med på kanten, men det är ganska farligt, men kan slinta, och jag som har reumatism i lederna har svårt att hålla i saxen, därför föredrar jag en Edge Scraper. Kanterna är färgade med Blending Tool:

BLENDING TOOL - RANGER - TIM HOLTZ - DISTRESSHANDTAG - R-IBT23616
Handtaget ger bra stöd för mina händer att arbeta. Jag doppar den på Distress Ink Pad (stämpeldyna)och här färgen Walnut Stain, innan jag drar över kanterna.

Blomman på tagen har jag själv virkat och satt dit ett bladband som jag hade i mina gömmor. Blombandet har jag någon gång fått av min gulliga granndotter.


Dom små charmsen har jag haft i mina gömmor i flera år, därför minns jag inte var dom kommer ifrån. Jag har använt vit spets, bladbandet, en bit turkosblå vaxtråd och ett rosa garn. Spets finns det massor av i butiken i Gråbo och i webshopen. Dom små vita fåglarna är metalldekorationer och kommer från Prima (finns inte just nu i butiken).

Detta med att färga in papper i Inks eller Distress Stains är jättekul! Prova du också!

MVH Miaa

tisdag 2 juli 2013

Blomkort

Jag gjorde snabbt ett litet blomkort, då vi hälsade på min mormor dagen innan hon fyllde år.
Eftersom vi var på snabbvisit i Norge, hade jag inte så mycket tillgängligt.
Jag höll på med ett beställningskort som jag skulle lämna innan vi åkte hem, och och kunde använda mig av resterna- och verktygen jag hade till det.
Men resterna från ett Inkido-papper från förra vårens kollektion,  Martha Stewart stansar ( hjärta och kantstans), crop-a-dile håltång, band, embossingpenna, embossingpulver, embossingfön och lite glitterlim gick det fort att göra ett litet kort att hänga på en blomma ( fast Bestemor fick en chokladask- och det gick bra att hänga kortet där med :) )

Ha en fin dag!

Mvh Nina

måndag 1 juli 2013

Inför sommarens skörder

Hej

Nu är det inte länge kvar innan trädgårdar och förhoppningsvis även skogen är full av goda bär. I vår trädgård har vi jordgubbar och fläder på gång och väntar även på röda vinbär och björnbär. Dessutom har jag faktiskt en del kvar i frysen som verkligen är dags att ta sig an. Till idag har jag gjort etiketter som passar bra till sommargåvor men än så länge är flaskorna tomma och väntar på att bären ska mogna. 



Jag har använt cardstock, mönsterpapper jag hittade bland spillbitarna, band att knyta ihop det med på baksidan och bokstäver från ett klisterark. Nu väntas bara påfyllning med saft och sylt.

Ha en skön sommar!
Kram Carina