onsdag 26 juni 2013

Ett 75-års kort

Hejsan!

Min mans moster fyllde 75 år för ett tag sen. Då fick jag beställning från mannens mamma, där kortet skulle vara från alla syskon och "hinta" om en godmiddagsnjudning. Först tänkte jag att jag skulle göra layouten som en meny, men insåg snart att det skulle inte bli så snyggt gjort av mej. Så jag bestämde mej för att ha små och lite dekorationer med anknytning till mat. Det fick bli små bestick och ett vinglas. I övrigt är kortet ganska enkelt och rent.


Jag har använt en vit cardstock från Bazzil som stomme. Jag har tagit en flera år gammal kollektion av papper, som jag inte minns namnet på. Däremot är det marint tema, vilket jag inte har känlsan av på kortet...


Vimplar och bestick har jag skurit ut från min siloutte. Scrap och Hobby säljer Cameo! Kanonbra! Man kan ställa in storlek på grejerna som ska skäras ut så man får exakt den storlek man vill ha, i halva mm-mått... Vimplarna har jag satt på en vit snodd och besticken är embossade med Hologram glitter pulver.


Blommorna är Gardenia i en vinröd färg som kallas bordeaux, vilket passar Gunnel. Skyltarna är remsor från nederkant av 30x30 papper, där det står vad pappret kommer ifrån mm. Stämplat med bokstäver från gömmorna. Det finns massor av bra och fina alfebets- och siffer- stämplar i shopen.


På insidan har jag gjort så här. Det känns mer arbetat och känns lite "lyxigare", tycker jag, när temat följer med in i kortet.


Dom vita blommorna från Reprint är jättebra att ha hemma. Man kan färga dom med all möjlig färg, man kan stämpla på dom... Bara fantasin sätter gränser! Den vinröda är från mina egna gömmor. Vinglaset är också skuren från Silloutten och sedan målad med en penna i "rödvins"-färg och svart penna.

Ha en bra dag!
MVH Miaa




onsdag 19 juni 2013

Ett syskrin av en kista

Hejsan!

Idag visar jag ett syskrin som jag gjort av en skattkista. Kistorna säljs i 2-pack, en lite mindre och en lite större. De har ett superbra låsning i locket.

Skattkista med spänne, 14x8x10 cm, 2 mixade - 26351
 
Jag har satt fötter på mitt syskrin för att jag tyckte det var finare. Man kan också tänka sig att klä in locket med en bit skumgummi för att få en nåldyna utanpå. Det hade jag tyckt var både dekorativt och praktiskt! Tyvärr hade jag inget skumgummi...
 
 

Jag har börjat med att grunda lådan med vit Gesso.


Runt kanten har jag embossat en en bård av knappar. Knappbården kommer från ett clearstampset från Techique Tuesday, som tyvärr inte är inne i butiken just nu. Den ser ut så här:

Borderline - Notions
 
 
Jag har stämplat knapparna med en "klisterdyna" Versamark ink pad.
 
VersaMark ink pad klisterdyna för embossing - VM-001

Sedan har jag strött på ett embossingpulver som heter Vintage 55 från Reprint. Det är lite beige och skimrande. Jag har använt min embossingfön till att embossa med.


Jag har haft på Distress Crackle Paint på några ställen för att få skrinet lite slitet. I detta fall har jag använt Picket Fence (vit). För att få sprickorna och dom upphöjda "spikhuvuderna" i kistan att synas mer har jag tagit Inka Gold i färgen Old Gold på fingret och dragit lite lätt över. Inka Gold är ett slags vax som är väldigt drygt att använda. Jag tycker det lättaste är att ta fingertoppen och färga in saker med, men alla sätt är rätt!

Vimpeln är handklippta trekanter av en blå Bazzil som heter 7-782 Typhoon Cardstock Mono Bazzill Basics. På där har jag satt små klistermärkesbokstäver.


Vimplarna har jag satt på guldfärgad virkgarn som jag trätt genom en stor, blå plastnål. Nålen har jag hittat i mina gömmor och jag tror att den kommer från något korsstygnskit som mina barn hade när dom var små.


Mannen och kvinnan är två olika saker. Mannen är en stämpel som jag haft i massor av år, glömt var den kommer från, men liknande har Vilda Stamps i stämpelkitet Manligt Kit.


v698 Manligt kit Vilda stamps stämplar - v698
 
Jag har stämplat min stämpel på wellpapp med en blå dyna från Tim Holtz Distress som heter Broken China. Sedan har jag klippt ut den.
 
Kvinnan är från Tim Holtz stansmall Sewing Room. Jag har stansat ut med min Vagabond, men det går lika bra med en Big Shot, i wellpapp. Under Kvinnan och mannen sitter en gammal pappförpackning till något garn.
 

Under kistan finns små knoppar, men hade gärna haft Foundation Feets istället:


 
FOUNDATIONS FEET  - VACKRA FÖTTER I METALL RANGER - TIM HOLTZ - - th92821
 
 

Vad kan du hitta på med kistorna? Det hade varit roligt att se!

MVH Miaa

 







måndag 10 juni 2013

Minikort

Till idag har jag gjort ett minikort med hänge till. Perfekt sätt att använda spillbitar och bra att ha på lut hemma och snabbt kunna hänga i blommorna eller paketet man vill ge bort. Eller något annat också för den delen.




Till det här kortet har jag använt cardstock i olika färger, mönsterpapper från Forever Young 6x6 paperpad, klisterbokstäver, band och ett metallhänge Charms Teddy som dekoration.

Kram Carina

onsdag 5 juni 2013

Bröllopskort i form av en bok

Min kusin gifte sig i maj, och min mamma och hennes syskon bad mig fixa kortet.
Det blev ett bokkort.

Framsidan på boken gjorde jag mycket enkelt. Stämplade denna söta stämpel " Love is" från Marianne Design på vitt mullberrypapper.
Jag skrev brudparets namn, samt bröllopsdatum med en embossingpenna och embossade med embossingpulver.

Här är " boken" öppen. Jag har använt mig av rosa papper från Reprints A4- serie.
Ramen vek jag av ett enfärgat papper, och stansade ut en kant med Martha Stewart kantstans. Markerade kanterna med silvrigt glitterlim.
Stämpeln är färglagd med Spectrum Noir pennor.
Då brudparet är norska använde jag mig av en stämpel från Vildas stämpelkit
med norska texter, även denna text embossades med silver embossingpulver.
En Inkido tag med hälsning från brudgomens fastrar och farbröder stoppades i fickan med den fina texten från Vilda. En bit band i tagen och en bit band att knyta ihop boken med- så var kortet klart :)

Önskar er en härlig onsdag!

Mvh Nina

måndag 3 juni 2013

Kort till en pojke

Idag blir det ett kort till en liten pojke, med söta prinsen Edwin, och underbara papper med elefanter, lejon och bokstäver.



Jag har färglagt lille Edwin med Spectrum noir pennor, stansat ut en stjärna med spellbinders. Papprena är från en paper pad från Prima.  Glitterlim och några duttar med pearl pen fick det också bli :)

Önskar er en härligt solig måndag!

Mvh Nina

lördag 1 juni 2013

Nytt nummer av Ett Trykk

1 juni! Vad betyr det?? Jo, ett nytt nummer av Ett Trykk !!
Här hittar du nyaste numret ;






En norsk tidning fylld med härlig inspiration! I detta nummer blir det återseende med några utav Ett Trykks gästartister under åren. Beskrivningar på hur du gör blommor, viker en skjorta i papper mm.