onsdag 29 februari 2012

GRATTISTAG med UGGLA

Idag skulle jag ha visat ett kort, med gesso, färg och lite annat kladd på. Men det kortet hade även jos på sej tillslut, så det var bara att slänga! Kan man bli tröttare på sej själv, eller??? Jag fick göra en snabbis istället. Det blev en tag:


Jag har använt ett färdigembossat papper med prickar på, som bas. Jag har helt enkelt klippt ut en lagom bit och gjort som en tag. Jag rev nederkanten som en extra effekt. Jag rev ut delar av tissue rap som jag har limmat lite slarvigt på. Sedan tog jag ett grönt band och gjorde som en bård över tagen och även en rosette. Små remsor med vit cardstock och en svart penna fick bli skyltar. Ugglan från YouDo är en gulig detalj som gör hela tagen, tycker jag.


Eftersom jag limmar detaljderna med limpistol, kan jag välja själv hur mycket nivå jag vill ha på tagen. Jag tar bara en högre hög med lim och lägger försiktigt på detaljen där den ska vara. Alstret blir med levande med nivåskillnader än om man plattar till allt.

Ha en skön dag!



tisdag 28 februari 2012

Layout utan mönstrat papper

Hej på er!
idag tänkte jag visa en layout jag gjort där jag inte använt något mönstrat papper utan bara en vanlig vit cardstock som bas och utrivna boksidor som dekoration.
Jag älskar att gå i converse och bilden är så klart på mina favoritpar.


Bakgrunden är sprejad med gul mist och sedan har jag kladdat lite med både vit och svart gesso. Tycker att det blev en härlig kontrast mellan färgerna och fotot även om det inte syns lika tydligt på bilden som på riktigt :)

/Therese

söndag 26 februari 2012

Soffliggare..

Hej på er alla där ute! Just nu skiner solen över Göteborg så skall nog passa på att at en rask promenad. 
Ett superenkelt kort idag. Mönsterpapper från BoBunny "of et cetera collection" ett 6x6 block och på framsidan har jag ritat lite tegelstenar i ena hörnet efter en mask. Soffan är från Prima och du hittar den HÄR.


 Insidan samma mönsterpapper men här utan tegelstenar.


Ha en bra dag.....önskar Mim...


lördag 25 februari 2012

ETT KORBUM?


Hej i vårvädret! Idag har jag gjort ett Korbum. Vad ett korbum är? En mix av ett kort och ett minialbum.
Ibland så bara gör jag och då vet jag inte vad det ska bli. Den här gången blev det så. Jag hittade en påse som jag fick för mig att jag skulle göra något av. Och sen hittade jag ett blått papper som kändes bra. Sen hittade jag en bit brunt papper som jag hade kört genom en kantstans till ett tidigare projekt men inte använt. 


Sen kladdade jag lite gesso på papprena på insidan. Hittade en kant på ett papper som kändes bra att rama in med. 




Stämpel från Crafty secrets så även de på förstasidan. De små röda blommorna har jag också stansat ut med en ministans. 


Sammanlagt blev det tre tags också.

Njut i solen!
Kram
Tigerblomma

fredag 24 februari 2012

VÄNNER ÄR EN SKATTEFRI FÖRMÖGENHET

Att ha goda vänner som man kan lita på kan göra att man känner sig rik, även om man inte har gott om pengar.

Här är ett kort med två sköna filurer från Vilda Stamps (Lillan fram och bak v331 och Lilleman fram och bak v327), tillsammans med en text jag ville att Vilda Stamps skulle ta fram v342 :).



Jag är fortfarande förtjust i att göra kort med uppfläkta kanter. Jag tycker också om att dekorera dem med blommor av olika de slag.


På bakgrundspapperet har jag distress stain-splattrat lite grand.




Jag har färglagt motiven med copic-pennor.
Vänner är en skattefri förmögenhet. Tillsammans är vi rika v342.


torsdag 23 februari 2012

DISTRESS MARKER-PENNOR

Nu är det ju som så att jag bara måste lära mig mer om dessa distresspennor... Tim Holtz är ju mannen bakom dessa pennor, så vem passar väl bättre än han själv till att presentera pennornas egenskaper.
Här skriver jag vad jag ser i videon - så att även den som inte förstår all engelska, skall lära sig mer om de fantastiska pennorna :-).

PENNAN
Pennan är en vattenbaserad sådan. Den finns i 37 färger (de vanliga 36 färgerna + en vit färg). Färgerna kommer att reagera på vatten - precis som färgen från t ex distressdynan och stainflaskan.
Den vita färgen ger dig en opak (täckande) version - så numera kan du lägga till vita detaljer eller t ex stämpla i vitt - på t ex svart :-).
Pennan har två spetsar - en penselliknande sådan som lämpar sig för t ex färgläggning (med möjlighet att färglägga både små och stora ytor), och en spets som lämpar sig för att föra journal - i matchande färger, eller bara lägga till små detaljer :-).
Den lilla spetsen är av plast - vilket gör att den inte kommer att breda ut sig med tiden. Den kommer alltid att vara så fin.  
Du kan både stämpla som vanligt med en vattenfast dyna, t ex Archival ink, och sedan färglägga med pennorna - eller så kan du stämpla med pennorna - d v s lägga på färgen direkt på stämpelytan, andas lite på den innan du stämplar och på så sätt skapa ett akvarell-liknande utseende. 

PAPPER
Det är nog en bra idé att investera i ett bra papper. Tim Holtz använder något som heter Speciality stamping paper, som har en matt yta - även om den är belagd med något som underlättar färgläggandet. Ranger kommer att sälja denna produkt.
Tänk på att torka det stämplade motivet med en embossingfön, innan du börjar färglägga, annars kanske bläcket smetar av sig.

PENNANS EGENSKAPER
När du fyller i - t ex en uppstämplad fjäril - kan du känna dig trygg med att använda ljusa färger över mörka. Pennspetsen kommer inte att bli förstörd av den mörka färgen :-)!!!
Därefter är det fritt fram om man vill använda sig av en pensel och vatten för att blanda färgerna.
Till skillnad från andra slags akvarellpennor - som tappar i färgintensitet ju mer vatten du lägger till - så behåller distress marker-pennorna sin färgäkthet. Du kan således inte få ljusa varianter av färgerna.
Om du vill, kan du givetvis smeta ut lite färg från pennan på t ex ett s k craft sheet, och färglägga därifrån.

STÄMPLA MED PENNORNA
Du kan också färga in stämpeln direkt - och få färgerna att blanda sig under processen. Även här kan du använda ljust över mörkt, utan att vara rädd för att pennorna skall bli förstörda.
Du behöver inte stressa med färgläggandet, då det räcker att du andas på stämpeln innan du trycker den på papper. Genom att andas en gång till, kan du få en andra generationens uppstämpling :-). Då, får du en ljusare variant av motiven!!!
Därefter kan du givetvis, återigen, använda dig av vattenpenseln för att blanda färgerna ytterligare, om du så önskar... Färgerna stannar på sin plats, utan att gröta ihop sig.

KOMBINERA DISTRESS MARKER-PENNAN MED DISTRESSDYNORNA?
Om du sedan vill färglägga bakgrunden med distressdynor, måste du se till att torka upp motivet ordentligt. För sen är det dags att låta magin träda in i din värld! Du kan nämligen färglägga med distressdynorna och distresshandtaget - utan att de uppstämplade motiven förstörs...
På något magiskt sätt, blir de uppstämplade motiven resistenta mot distressdyne-färgerna!!! Samma bläck - men olika resultat...

DEN VITA PENNAN - PICKET FENCE
När det kommer till den vita pennan - picket fence - så har den smala änden en filtspets.
När du färglägger med den penselliknande spetsen, så ser du inte på en gång dess effekt, men när den torkat, blir den vit. Den påminner lite grand om krita. Och ju fler gånger du använder färgen över samma yta, desto intensivare blir färgen.
Du kan också använda färgen för att lägga till detaljer - och få ett frostigt mjölkigt utseende.

onsdag 22 februari 2012

STÄMPLA PÅ FJÄDER!

Idag visar jag två olika fjäderkort. Det första är ett i rosa och utan stämpel på fjädrarna:


Det är en vit kortstomme som jag har rivit av kanten på, på framsidan. Jag har ett rosa papper med torrembossade blommor på, där jag också har rivit nederkanten, vita fjädrar och ett filthjärta som jag hittade i mina gömmor. Jag har handskrivit IDA 16 på små lappar som jag stuckit in under hjärtat.



Nästa är inget kort, det är egentligen en jultag, men jag ville visa något som är ganska fint! När jag var i ett köpcentrum så såg jag fjäderörhängen med tryckta fjärilar på fjädrarna. En idé var född.
När jag kom hem tog jag fram mina vita fjädrar, en vattenfast svart stämpeldyna och min minsta God Jul-stämpel. Sedan provade jag att stämpla på fjädern och det fungerade alldelese utmärkt! Titta själva:



Denna tag är en färdig wellpappstag som jag målat med min vita Distress Stain Picket Fence (det går ju bra med akrylfärg eller Gesso också). På den finns en spets och pärlbård från mina egna gömmor, ett bokmärke och så pricken över i; en ljuskrona i metall!
Anledningen till att jag visar tagen är att den inte är sååå julig. Tänk att det står Grattis eller kanske är stämplat en liten ängel eller fjäril, eller något annat och vips är det inte jul längre!

Lycka till med att stämpla på era fjädrar! Tänk påsk, vettja! Eller inte!






tisdag 21 februari 2012

Inspirationsbok

Hej hej!
För ett par veckor sedan visade jag er hur jag gjort om utseendet på en bok och nu tänkte jag visa fortsättningen!

När jag avslutade inlägget förra gången hade en rosa bok förvandlats till en mindre rosa bok med tissue paper och gesso på.
Idag ser den ut så här:





Jag har kladdat över ett lager till med gesso gör att få den mer vit och sen har jag gjort moln på den med en mask och texture paste.
Träbokstäverna är infärgade med mist och glittrar härligt i ljuset.

måndag 20 februari 2012

SARIS STEAMPUNK-MASK

Här har du masken, som kanske kan ingå under cyber- eller cyborg-stilen, i stillbildsformat:
 
  

Och så lite närbilder på vänstersidan:




Och högersidan:



Och lite annat...
Visst är det härligt när man får användning för både magic mesh och punchinella... Och att de äntligen kommer till sin rätt :-).



Ho hoo!

IDAS STEAMPUNKMASK MED FALSK METALLTEKNIK

Detta är inte något jag, Sari, har gjort... Men när Ida kom in med den till butiken häromdagen, så var jag ju bara tvungen att fota den!!!! Jag kallar det för en stampunk-mask..., men den kan gott och väl hamna under cyber-kategorin också :-).
Den är gjord med den så kallade falsk metall-tekniken... Massor av aluminiumtejp, akrylfärg och olika metallfärgade skimmerpastor.

Visst är den fräck?!


Den är fullbelamrad med massor av utstansade former från Tim Holtz/Sizzix. Kolla in Weathered clock-formen - som en stor ring runt ögat. En liten klocka i ögat och visare på det :-). Massor av strass (rhinestones) i vänstra ögat...


Ett lås över munnen ... Stjärnpaljetter, punchinella...


Gångjärn, steampunk-kant, utstansad sunburst-kant (martha stewart)..., snurrgem


Utstansade gångjärn...


Utstansade svirlar m m...
Ja, den där Ida är helt magisk när hon väl får lite tid (hmmm - läs 6 timmar...) att sätta sig med pysselsakerna :-)!



Jag har redan varnat henne om att jag skall lifta detta... Det kanske t o m blir en exakt kopia... För så hima fin och fräck tycker jag att den är!!!

Tack Ida, för att du delar med dig av din konst!

söndag 19 februari 2012

MAJA DESIGN....

Hej! 
Vilket otroligt dåligt väder vi hade här i Göteborg igår till att vara ute i alltså, men perfekt pysselväder. Jag vill ha vår nu, men det lär väl dröja. Men det blev ett havsinspirerat kort med en del röda detaljer, 


 jag har utnyttjat papprets mönster, det enda som är stämplat är Grattis.

Ha en fortsatt bra dag....

lördag 18 februari 2012

Grattiskort


Här har vi kortet i solsken med skuggor. Här återges färgerna bäst.


På det här fotot inga skuggor. Papper från Tim Holz och Graphic 45. Fina träbokstäver och en underbar stämpel från Vilda Stämps.


En närbild på en minibild från Tim Holz.

fredag 17 februari 2012

POP-UP-KORT

Jag gillar ju att göra kort på olika sätt. En stor passion är specialvikta kort, men jag gillar också pop-up-effekter i dem :-). Här är ett sådant...



Stämpeln Du är min ögonsten är väldigt fin, tycker jag. Man kan använda den till sin käresta, men också om barnbarn m m. Här har jag tänkt mig att en mormor eller farmor ger kortet till sitt barnbarn... Stämpeln kommer från Vilda Stamps.



Kortets framsida är rätt så bjärt i färgerna. Jag ville också leka med lite olika former och fina papper från Papercraft Scandinavia. Den svarta utstansade formen får du fram med lätthet med en stansmall från Marianne Design CR1201 (circle craftables), och en stansmaskin som t ex Big Shot. Det är dock bra att ha en nål eller liknande till hands, när du petar ut alla småcirklar :-).


Den glada bebisen - som sträcker upp armarna mot sin farmor eller mormor är himla gullig tycker jag :).




Nu är det dags att öppna upp kortet och visa vad jag menar med pop-up-funktion. Det finns stansmallar (bl a från Sizzix) som hjälper dig med fin ytterform och förpräglade skåror och bigningar. Himla käckt om man skall göra många pop-up-kort...
Nu så här i efterhand, inser jag att jag borde tagit ett vitt papper till pop-up-formen, men samtidigt kan jag ju säga att ni ser det tydligt... :.).






Jag har stansat ut ett hjärta och sedan stämplat en stämpel från Vilda Stamps som lyder Du har fångat mitt hjärta. Jag har Distress stain-splattrat på hjärtat och jobbat in lite distressfärg. Den lilla bebisen i hörnet hittar du i samma set som den andra bebisen på framsidan och den heter baby med uppsträckta armar & krypande baby v202.



Fördelen med en pop-up-insida är också att den hjälper till att hålla kortet stabilt då den ger både styrsel och jämvikt mot en övertung framsida... .-).