tisdag 31 januari 2012

Dekorerad påse

Hej hej!
Jag fortsätter på mitt spår att dekorera kort och annat med fina motiv från The Greeting Farm som nu finns till toppenpris hos Scrap & Hobby. Idag är det däremot inte ett kort som jag arbetat med utan en papperspåse.




Motivet kommer som sagt från The Greeting Farm och heter Dee Dee.

/Therese

måndag 30 januari 2012

BOKMÄRKE MED LÄSÄLVA

Jag vet inte riktigt vad det är, men jag har en förkärlek till fenomenet resor, böcker, bokmärken och tags. Och då är det ju riktigt roligt att kunna kombinera flera av dessa ämnen i ett och samma projekt :-).

Den här wellpapptagen är så himla läcker i sig, så den behöver egentligen inte kläs upp så mycket mer!!! Jag har dock strukit på lite vit krackeleringsfärg (picket fence) och låtit det självtorka. Därefter har jag dragit med en distressdyna på de förhöjda partierna i wellen.



Jag tycker om Vildas bokläsande motivstämplar. Den här läsälvan (v513) är inget undantag.



Den lilla textrutan om läsandet som lyder: Reading is to the mind what exercise is to the body (hjärnan behöver läsning lika mycket som kroppen behöver motion) hittade jag i ett hemligt kit från Vilda Stamps. Det är det fina med att våga beställa något hemligt... Däri kan det finnas fina skatter som man får användning för längre fram :-).



Jag lät det uppmålade motivets färger - grön, brun och grå guida mig i valet av färger till tagen. En liten bit zigzagband uppe i höger hörn är en trevlig detalj. Likaså ugglan som sitter där (klok som en uggla).



Det bruna kugghjulet har jag stansat fram med Tim Holtz stansmall Gadget gears. Jag har sedan torrembossat det med något rutigt i min big shot stansmaskin från Sizzix.

En bit spets längst ned på tagen får avsluta det hela med vita inslag :-).

söndag 29 januari 2012

My Mind´s Eye....

Snart är det Alla Hjärtans Dag! Här har jag gjort ett enkelt men kanske lite annorlunda kort iallafall om man tittar på färgerna. Pappren från MME Lost & Found "SUNSHINE" ett litet 6x6" block.


Hjärtat har jag gjort av svart utee........

också insidan har fått mönsterpapper.....

Ha det gott och pyssla på därute.........

 

lördag 28 januari 2012

MASKAT HJÄRTA!


Hej! Idag har jag gett mig på Websters papers papper Life's Portrait. Jag tyckte hörnet var vackert och tillförde ett inmaskat hjärta. Till hjärtat har jag använt Distressdynorna Victorian Velvet, Tattered Rose och Forest Moss. Det är samma papper som jag använde till kortet jag bloggade här för två veckor sedan.


Jag ha markerat fågelburen med Glossy accent.


Även fjärilarna har fått lite detaljer med Glossy accent.


Och blommor! 

fredag 27 januari 2012

FINSK GOD JUL -TAG

Än finns det jullust hos mig :-). Den här gången i ett tag-format. Jag som älskar tags blev själaglad när jag såg mina tags i wellpapp. Det är ju det bästa av två världar :-).



Att sedan fortsätta på det enkla temat (läs se de tidigare julkorten jag gjort i år... samma material har använts även till detta julalster) gjorde bara saken roligare. De fina siffrorna har jag stansat ut med hjälp av Sizzix sifferstansmallar. Det blir redigt stora siffror med dem :-) - och det är det jag gillar med dem!



Jag har stansat ut en rund cirkel och en scallopcirkel (3" (tum) stor). Jag har också stämplat Vilda Stamps finska julstjärnestämpel på vitt papper för att få en kontrast mot de andra färgerna. Jag har också duttat med en röd stain-flaska för att få en splattereffekt.





Jag har satt fast den långa remsan med Timpans Tiny Attacher-nitar. Ett grön-vitt rutigt band och en bit snöre dekorerar toppen av tagen.



torsdag 26 januari 2012

PIONDESIGN I ANNORLUNDA VIKNING......

Idag är det min tur att dela med mig av det senaste pysslet som skapats på en yta av knappt en halvmeter X en halvmeter. Det finns inte mer plats för tillfället men snart snart är mitt pysselrum klart!!!
Jag har skapat ett kuvertkort med fina "Rosenring" från PionDesign.





Kortet går i vackert bruna/blågrå toner med blommor från Kort of Godt och Reprint. Den fina vita ramen är från Prima och den chalkade jag med Ingvild Bolmes strykjärn...... (chalken har formen av ett strykjärn och med den kommer man åt precis överallt!) Det är Dark Rust jag använt.






På baksidan blev det en stämpel, en av mina absoluta favoriter från Inkido.




Halvpärlor från Reprint pryder mitten av alla blommor i rosenspetsen.





Blomm-godis....... min specialitet, kan inte få för många!!!!




Här är kortet öppet......Det låser med magneter.





För att se lite bättre hur det öppna kortet ser ut bjuder jag på en bild till.




Önskar er alla en trevlig torsdag, skynda in i webshoppen och gå loss på allt fint som finns!

Kramar från Lina


- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 25 januari 2012

MUFFINS m REA-papper

Hejsan alla!

Tänk att det äntligen har kommit snö hit till Göteborgstrakten, som det iallafall sägs, ska ligga kvar i veckan! Fantastiskt!

Idag ska jag visa ett muffinskort som jag gjorde för ett tag sedan, till arbetskamrat som gillar att baka.

Jag har använt mej av olika MME papper från REA-kategorin. Gå in och fynda massor av fina papper, dekorationer och annat roligt!

Här är min muffins:



För att få det att se ut som en muffinsform använde jag min scoreboard från Martha Stewart för att skåra pappret och sedan vecka den. Man kan också ta Tim Holtz olika sizzixdies; mini paper rosette eller paper rosette, beroende på vilken storlek man vill ha på kortet. Jag kan tänka mej att använda idén till barnkalas också. Inbjudningskort, placeringskort och varför inte på godispåsarna för att hålla reda på vems som är vems. Har man få barn på kalaset kan dom själva få pyssla ihop sin namnlapp till påsen, tex.



På kortet har jag satt en namnbanderoll som är gjort av vitt spillpapper och bokstavsstämplarna från Artemio. Även årsbanderollen är gjord på samma sätt. På kortet finns också ett vitt band och blå rosor. Bland rosorna har jag satt dekorbär i blå färg från Kort och Gotd också. Spiralerna har jag gjort genom att snurra skjälken på blommorna runt en tunn virknål.



Så här ser kortet ut inuti. Här får alla arbetskamrater plats att skriva sina namn.

Eftersom förselsedags-arbetskamraten inte gillar så mycket snirkligt och "mycket", så valde jag att göra en enklare stil.

Ha det skönt i snön! (Om den ligger kvar, såklart!)




tisdag 24 januari 2012

DELÄGARE SÖKES

På grund av omorganisation i färgbutiken, som Scrap & Hobby tillhör, kan verksamheten inte vara kvar i källaren. Eftersom verksamheten behöver en ny lokal, har Maria valt att gå vidare med annat i livet. Sari, som jobbar i butiken, vill gärna fortsätta driva en inarbetad och välmående verksamhet, men för att detta skall kunna ske behöver hon en driven delägare. Om det finns någon som har intresse av att bli egen företagare, kan ni kontakta oss på info@scrapohobby.se, senast söndagen den 29 januari 2012.

Oliver

Hej på er!
Idag har ju vinterkylan börjat bita tag och vad passar då bättre än en vinterklädd liten kille som motiv på kortet. Det är Oliver från setet Fuzzy Wuzzy från The Greeting Farm som jag har färglagt med copicpennor. Det vita ni ser lite här och var på kortet är snöfärg.


De copicpennor jag använt är:

E11,E21, E51, E93 till ansiktet.
W1, W2, W3 till mössan och byxorna.
Y21, Y26(sketsch), Y28 till halsduken.
R46, R59 till lapparna på jackan.
BG49, BG72, BG76(sketsch) till mössan och jackan.

/Therese

söndag 22 januari 2012

Jag är lost.....

Jag är helt lost på dessa 6x6" blocken och nu hittade jag för mig nya från My Mind´s Eye - Lost & Found som heter Breeze.
Pappren i detta blocket går i turkos-gröna toner. Ett av pappren var med tåget på och passar perfekt till ett herrkort, tycker jag. Sedan stämplade jag kugghjul i ena hörnet.

Och ser ni denna gången har jag inte ruffsat och svärtat ner kanterna. Men jag har sytt zick-zack söm runt istället och insidan fick naturligtvis mönsterpapper.

Ha en bra dag önskar...

lördag 21 januari 2012

MIN NYA DAGBOK

Hej! Idag tänkte jag visa några oskrivna sidor ur min dagbok. De som jag skrivit på håller jag för mig själv. :-) Här ovan har jag rivit ut en sida ur ett anteckningsblock färgat in kanterna med Distressdyna och även splattat med Distress stain. På motsatt sida har jag hittat ett av alla underbara papper som finns i Realådorna hos Scrap & Hobby. 


Här ovanhar jag förutom stämplat med lite olika stämplar i huvudsak från Stampers Anonymous, även kladdat med gesso.


Här ett lite ljusare uppslag för en dag med ljusa tankar. 


Och fler vackra papper ur Realådorna. Gå in på webbshoppen och fynda för de kostar bara 6 kr st!!!



Kram
Tigerblomma

fredag 20 januari 2012

JULKRAMAR

Den här nissen/vätten ser väl härligt kramsugen ut med armarna rätt ut så där :-).



Och fina julkramar-stämpeln från Vilda Stamps är lika fin den :-).



Jag har använt mig sparsamt av papper... en liten remsa från Inkidos härliga julkollektion 2010. Och så en liten remsa vit-grönprickig washi tape från YouDo.



Och just d! En bit wellapp också :-).

torsdag 19 januari 2012

ANNORLUNDA PYSSEL




Hej!
Bland alla pysselsakerna som just nu är förpackade i stora lådor på grund av renovering hittade jag denna papirmache-mask. Med lite olika acrylfärger, fantasi och vackra blommor och stickles kan jag nu gå på maskerad utan att någon känner igen mig!




Det är en salig mix av Prima, Inkido och You Do blommor i färglada nyanser.



Målade först hela min mask med lite pärlemor färg och sedan turkos acryl med en svart stickles ram runt, gulddetaljer och påfågelfjädrar sen var jag klar.

Kanske inte det vanligaste pyssel jag gjort men roligt var det och masken uppskattades massor av mina små grabbar. Hoppas ni testar på att göra er egen mask, kan försäkra er om en kul stund!!

Må så gott

Kramar från Lina- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 17 januari 2012

Skynda att fynda!

Hej på er!
Ni har väl inte missat att Scrap & Hobby har fantastiskt bra pris på bland annat The Greeting Farm-stämplar nu?
Ett av mina absoluta favoriter är Sweet and Toxic som du ser ett exempel från här nedanför.





/Therese

söndag 15 januari 2012

TULPANENS DAG

är det idag, men jag hade inga tulpanstämplar eller tulpanpapper så det fick bli något annat.
Nu undrar ni säker vad skall detta bli, två gamla konservburkar och fiskbullar som inte ens är gott.


Men jag behövde sortera mina blommor, så jag tog dessa burkar och gjorde om dom lite. Har använt papper från Tim Holtz, färgat in spetsen med Distress Stain.


Önskar dig en trevlig dag...

lördag 14 januari 2012

LOVE IS IN THE AIR....


Jag fick lust att göra en annorlunda kortvikning. Jag gör ju inte det så ofta.
Flap fold card, tror jag att det heter. Det underbart vackra pappret är från Websters pages och heter Postcards from Paris - Belle rose. Stämpeln kommer från Vilda och den hittar du här.



Dessutom så fick jag sådan lust att maska något igen. Har inte gjort det så ofta på sistone. Här har jag använt Fiskars hjärtstans och stansat ut ett hjärta. Sen använde jag hålet som mall och färgade in hjärtat och sen använde jag den utstansade delen så jag kunde stans det runt om kring. Jag har använt distressdynorna, Victorian velvet, Worn lipstick och Forest moss. Jag har även stansat ut en scallopcirkel och en vanlig cirkel från Spellbinders.


På baksidan har jag fäst en magnet från YouDo. Jag har även använt mig av en embossingfolder från Tim Holz, Heart and Ornament. som jag har måttat in en bit av mönstret på.

Här ser vi kortet uppvikt. Under mönsterpappret så ligger den andra magneten. 


Det vackar pappret kommer som ovan och är ena sidan av Postcards from Paris - Belle rose.

Ha en underbar helg!


Kram
Tigerblomma