måndag 31 oktober 2011

HAPPY HALLOWEEN - SNABBA LJUSPÅSAR

Idag är det Halloween! Jag bjuder på några stämningsfulla ljuspåsar!
Det är vanliga bruna papperspåsar som vi vikt ner kanten på. Sedan fick mina barn ett svart papper, en sax och en penna. Dom fick rita vad dom ville och sedan klippa ut för att limma fast på insidan av påsen. Det viktigaste av allt: ANVÄND BATTERIDRIVNA VÄRMELJUS!!!!
Ett tips är att man kan stansa ut figurer och limma fast på insidan!
Detta är ett mycket stämningsfullt pyssel, dessutom snabbt och enkelt!
GLAD HALLOWEEN!

söndag 30 oktober 2011

Hej igen, idag har det varit ett riktigt pysselväder här i Göteborg.

I fredags var jag ut till Scrap & Hobby i Sävedalen och la vantarna på ett litet 6x6" block från Maja Design Vintage Winter.

En del av dessa papper har jag nu gjort julkort i storlek 10x15 cm.

Ett i blåtoner




ett rött


och ett i bruntoner.



Ha en fortsatt bra söndagskväll, Mim...

LOST & FOUND CHRISTMAS

Hej!

Nu är det hög tid att sätta igång med julkorten om jag skall bli färdig i tid.

Här har jag använt 2 stämplar från Inkido God Jul och Stjärnor.

Jag maskade God Julstämpeln innan jag stämplade dit stjärnorna.


Är inte dessa dekorationerna underbara? Blommorna finns i tre färger och här har jag satt en halvpärla i mitten, kvistar i en bunt och vita spiraler.

Mönsterpappret som jag använt är My Mind´s Eye Lost & Found Christmas från ett 6x6" block. Dessa små block är så perfekta för mig som oftas bara gör kort man får ju med hela mönstret.

Även baksidan fick denna gången mönsterpapper. När man sätter ihop kortet som jag gjort med bian så måste man sätta ihop det innan det blir för mycke dekorationer på.

HA EN BRA DAG

lördag 29 oktober 2011

METALLISKT JULKORT!


Mitt första alster i falsk metall.  Jag har använt Martha Stewarts snöflingestans. Bokstäverna är Tim Holtz.
Granarna är ett loppisfynd från Quick cuts.



Kram
Tigerblomma

fredag 28 oktober 2011

STJÄRNASK /-KORG - HANDLEDNING

I lördags, för knappt en vecka sedan, fick jag lära mig att göra en origami-stjärnask /-korg. Av ett enda papper kan man skapa basen till en supersöt liten korg / ask :-).
Och med lite spill-remsor, några rosor m m - så har man helt plötsligt skapat sig en underbar liten skapelse som man kan ha godis eller något annat gulligt i.

Här är en länk.

Här är de jag gjort så här långt. Kanske blir det någon mer innan jul :-).






ETT VÄLDEKORERAT JULKORT MED VINTAGEINSLAG

Idag är det sista dagen att lämna in bidrag till halloweentävlingen. Du hittar mer info här.

...

På Inkidos - nej, förlåt, Papercraft Scandinavias återförsäljarträff fick vi lära oss olika sätt att vika saker och dekorera dem, förutom att arbeta med deras finfina nyheter! Yummy!
Vi fick också knåpa ihop ett kort för egen hand.
Vi fick välja fritt bland nyheterna!
En sån ynnest!

Jag började med dekorationerna. Jag var sugen på att prova på lite kvistar (vi har ett annat alternativ i butiken), bruna snurrblommor, vita blommor, en wellpappstjärna och pärlor på strå. Och lite annat. Ja, just det. En ny  god julstämpel (26) också. Ja, ni fattar ju. En sån mängd med dekorationer brukar jag ju inte röra mig med :-).
Och sen valde jag bland färska papper. Den här fina vintagebilden finns på ett helt ark med vackra bilder. Vi har ett annat ark i butiken. Mmmm.

Så här blev det:


Jag valde en vit kortbas, och därefter gick jag loss på det bruna notpapperet och några andra neutrala papper.
Jag valde att behålla lite grand av det beige runt "fotot". Och sen ville jag se till att den skulle lyfta från bakgrundspapperet, varför jag valde att ha med en remsa av notpapperet. Notpapperet är också det som är längst ned under mönsterpapperena. Se så fina de där bruna "kott"-blommorna är. Jag kallar dem för kottblommor - för att de är bruna :-).


Spetsen har fått lite brunt bläck på sig.

Jag har limmat dit alla dekorationer med min limpistol. Jag hade med mig en svart batteridriven till träffen. Jag har varit på några sådana här återförsäljarträffar, och det känns ganska bra att ha med sina egna grejor. Det blir smidigare då :-).
Jag klarade mig fint på följande saker: pappersskärare, falsben, sax, penna, linjal, pincett, kantskrapa, tejppistol och limpistol (se till att ha med dig extra batterier).


Kvistbunten tyckte jag ju såg rolig ut... Och det var den också :-).


Jag föll direkt för den här stämpeln, och jag fattade nog inte att den var tvärtom - med texten insjunken - förrän jag provstämplat den en gång. Jag tyckte ändå att det blev bra, så jag stämplade upp den en gång till. På något sätt hade ett hårstrå hamnat på stämpen, vilket gav den här fräcka effekten... Ett streck från g-bokstaven och över de resterande. En riktigt fräck idé! Det borde man prova fler gånger :-).


Och för att avsluta hela skapelsen, satte jag dit några rhinestones. Blingstenar helt enkelt.



torsdag 27 oktober 2011

JULTAG PÅ JUTE......

Hej allihopa!
Det är inte så att det råder full Julpyssel aktivitet här hemma, men då och då blir det ett kort eller som nu en tag att kunna skicka per post för att visa att man tänker lite extra på någon. Det kommer bli bråda dagar att hinna med att göra alla (52) julkorten innan mitten av December......den ekvationen kan bli trixig att få i hop!!

Jag är i alla fall en liten bit på väg med denna jute-tag i rosa toner. Använde en vacker ängla-bild av ett ark från Reprint med massa olika tags att klippa ut....praktiskt och snabbt när man har en smula bråttom!!
Blommorna kommer från You Do och Kort og Godt och bladen är Primas, den här gången har jag inte använt min favorit gesso att stämpla bakgrunden på tagen med, vilket jag annars gillar göra om jag jobbar med jute. Det blir jätte vackert med vit gesso stämplat med någon form av text-stämpel....prova ska ni få se!

På baksidan vill jag kunna skriva en hälsning till dom som ska få tagen, så jag stansade ut en liten "ruta" med min spellbinder-dies ur ett My Minds Eye papper och satte svarta detaljer som dekoration, spröten till fjärilen är av ståltråd som jag snurrade runt ett grillspett.

Dax att sätta igång med nästa julprojekt för min del!!

Tack för du kikade in

Kramar från........

onsdag 26 oktober 2011

BREVLÅDA TILL ALL JULPOST

Hej

Jag fick hem underbart vackra papper från Bo Bunnys collection Father Christmas och gjorde en brevlåda till alla fina julkort som kommer i december. Pappret är så vackert, så jag ville inte dekorera för mycket på lådan. Runt locket limmade jag ett av de fina sammetsbanden som finns i butiken.



Gångjärnen är utstansade av Tim Holtz Hardware Findings och distressade med walnut stain.



En liten flaska från Tim Holtz fick symbolisera alla fina brev och kort i lådan.



Nu väntar jag bara på att få fylla brevlådan här hemma :-)

kram Teolinda


tisdag 25 oktober 2011

Enkel layout

Hejsan!
Är inne i ett litet stim nu och gör mer layouter än någonsin. Jag som alltid sett mig som kortmakare!



Till att börja med vill jag be om ursäkt för den dåliga kvalitén på fotot. Det är ju omöjligt att få till bra ljus på kvällarna nu.
Jag har gjort en väldigt enkel layout utan mönstrade papper överhuvudtaget - bakgrunden består enbart av distress stain. Ni har väl inte missat att S&H fått in alla färgerna nu? inklusive den vita!
Blommorna är gjorda med min favoritstans för tillfället - retroblomman.

Nu ska jag springa in till pysselrummet igen och påbörja julkorten!


måndag 24 oktober 2011

BLIXTAR OCH DUNDER MED MASSA REA

Hejsan alla glada människor!

Idag visar jag en LO med en del grejer som finns i REA-korgen! Skynda in för att fynda! Har du tur så finns mycket kvar!



Min son gick ut utklädd och kom in helt rasande!! Då hade någon sagt att han inte kan ha rosa på sej!!! VA!!! Så arg han var... Jag frågade om jag fick ta ett kort när han var så arg, så han visade mej hur arg han blev! Ni ser ju själva! Otroligt!
För att få fram så mycket "arghet" som möjligt har jag använt ett svart papper som grund. Sedan har jag ett papper från REA-korgen med blixtar på.



Eftersom hela LO:n är lite rörig, så klippte jag ut sonen från fotot då bakgrunden också var väldigt rörig. Molnen och blixtrarna är en gammal QK-stans, kanske finns den kvar i rea-korgen.



Bokstäverna är handklippta. Dom gröna är färgade med Distress Stain Forest Moss. Dom gråa bokstäverna är stämplade med You Do´s clearstamp-set background basic prickar, hjärtan och rutor.
Jag har använt mycket 3D-kuddar för att få lite nivåskillnad och göra LO:n lite mer levande. Jag har även använt rhinestones i rosa för att förstärka det rosa i kläderna. När jag satt dit dom stora bokstäverna tyckte jag att det fattades massa "arghet" på LO:n, så jag stansade ut ARG i Tim Holtz alfabetstans Chip Block. Sedan skrev jag arg på två ställen också.

Ha en skön vecka!

söndag 23 oktober 2011

FÄRGGRANN KONST MED YOUDO-LÅDA

Hej nu har jag haft kul, kladddat mycket men sedan så tror jag ju att övning ger färdighet. Jag tog en låda från YouDo som jag först satt lite dekorationer på sedan målade jag hela lådan med vit gesso. På detta har jag haft alcohol ink i olika färger.

 
På kanterna har jag inka-gold som är en krämig färg och om man polerar på den blir den blankare.


Även uppe på swireln från Tim Holtz har jag målat med inka-gold, jag hade en plasthandske på handen och målade med fingrarna.





Ha en bra dag.

lördag 22 oktober 2011

ART JOURNALING


Hej! Idag tänkte jag bjuda på lite Art Journaling. Men först vill jag beklaga bildkvaliteten. 
Jag fick välja på att ha blänket från blixten eller väldigt gula bilder. Jag hoppas ni kan ha lite överseende. Här har vi den vita ursprungssidan.


Här har jag kommit en bit på väg. Jag har grundat med Gesso och sedan lagt på akrylfärger i lila, svart och så dessutom Lumiere turkos. De finns i en massa härliga färger.


Jag hittade den här urläckra bilden i en tidning för ett tag sedan och bestämde mig för att spara den. Och nu var det dags. Jag här även doodlat kanterna, jag använder gärna Sakura Soufflépennor och stämplat.


Det är Tim Holtz Bitty Grunge som jag har använt här. Och så har jag även textat lite. 


Jag ritade lite linjer i hennes hår och så fick hon ett nytt par ögon. Det skulle jag också behöva, nya ögon.



Kram Tigerblomma