torsdag 31 mars 2011

PRIMA!!!

Hej igen! Nu kommer det utlovade Prima-inlägget! Äntligen kan jag jobba och göra DT-alster med Prima produkter!! Här har jag gjort ett flickigt grattiskort med dom sockersöta "Up up & away" papprena! Jag klippte ut detaljer och dekorerade med blommor från Inkido och Story teller. Jag hängde också två knubbiga metall-hjärtan från en av blommorna och sydde brun söm med symaskinen. Det närmar ju sig påsk och jag hade tänk att våra tre små busfrön skulle få varsin påskpåse istället för ägg! Här kommer påse nr 1(det ska bli tre), denna påse dekorerade jag med cut-outs (utklippta delar ur mönsterpappret) från Celebrate-Sweet-Valentine. I vimplarna stämplade jag "Glad Påsk" och hängde dom i ett färgat snöre. De tre söta rosorna är utklippta från ett rosband (Reprint) som säljs i metervara... hoppas nu bara att pojkarna gillar det som finns i......kan avslöja att det inte går att äta! Hoppas ni blir inspirerade att använda dessa ljuvliga Prima produkter, det har kommit in mera denna veckan! Kram på er och tack för idag! Lina

INKIDO FJÄRILAR FÖR HELA SLANTEN


Hej!

Inkidos Forever-serie inspirerar mig jätte mycket, det är väldigt jag på något sätt!

Här har jag börjat med ett vitt cardstock och rivit ut ett fönster som passar mina bilder. Sen klippte jag ut massor av fina fjärilar ur Inkidos "Beige Butterfly" och satte dom längst mina rivna krullade kanter. Till dekoration använde jag blommor från Inkido,Storyteller och You Do. Pärlor på tråd från Inkido och söta hjärtan som matchar de gula blommorna. Halft om halft lovade jag ju ett alster till förra torsdgen, men min minsta son ville annat just då så ni får se layouten idag istället! Det kommer också bli lite Prima alster bloggade senare!


Ha det så bra så länge!

Kram Lina

onsdag 30 mars 2011

ANGÅENDE VÅR TÄVLINGSMEJL

Vi har tyvärr fått mejlen spärrad, troligtvis på grund av ngt spam eller virus.

Om det finns någon som väntar på svar angående tävlingen i mars månad (jag tror att Marina kan vara en sådan person :-)...)., så kan ni väl kommentera det i inlägget nedan. Vi tar kontakt med er så fort som möjligt.
Vi vågar helt enkelt inte öppna upp det för att risken för att få virus känns överhängande.

Vi ber om er förståelse i detta.

Vi kommer att skaffa ett nytt e-postkonto inom kort, och till nästa tävling i april, kommer det definitivt att vara klart.

TVÅ LO´s MED MME PAPPER















tisdag 29 mars 2011

LAYOUT MED BO BUNNY OCH MME

Hej på er! Visst är det härligt nu när det är så ljust ute?! Det känns som dagarna blir mycket längre :) I fredagskväll blev jag så galet pysselsugen så jag kunde inte hålla mig! Det blev pyssel in på sena natten och här nere ser ni resultatet. Jag har använt mig av papper från Bo Bunny och My mind eye samt nya fina charms. Ha det gott! //Therese

måndag 28 mars 2011

WEBSTERS PAGES luftballong

Jag älskar verkligen Webster Pages papper! Dom är vackra med fina färger! Jag gjorde ett kort till min arbetskamrat som fyllde 50 år. Ibland kan det vara svårt att veta hur personen är utanför arbetet, men det blev fullträff! Hon har alltid drömt om att få åka med i en luftballong och fick ett presentkort på det avsin familj! Fast det visste jag inte när jag gjorde kortet... Jag klippte ut två stycken luftballonger från Websters Pages papper Tres Magique. Den ena satte jag på framsidan med 3D-kuddar för att få djup. Dom andra papperna är spillpapper jag har hittat här hemma. Detta papper från BoBunny är passar också fint till. Jag gjorde ett blomster-arrangemang på kortet med röda och blåa blommor. Dom blåa blommorna är egentligen rosor som jag plockat isär. För att få dom lite mer levande har jag satt dom lite omlott och vikt till dom så att det blir lite mer 3D-känsla. Små rosenknoppar och blad som egentligen är gröna blommor fick vara med också. Pärlspröt som jag klippt isär och limmat så dom står upp och små rhinestones hjälper också till med helhetskänslan av 3D. Snurrorna är stjälkar från rosor som är snurrade på en bomullspinne som man petar öronen med. "Marie" och "50" är stämplade på små remsor av vitt papper. Ett tips är att använda remsan med mönsterpappers namn på som ofta har en bra storlek. Klippte till ena ändan av remsorna och bara limmat dit, så att dom blir böjda. (jag förstår inte varför denna bild belv fel...) Inuti kortet har jag följt temat som finns på framsidan. Samma färger och saker som på framsidan. Jag använde en Speelbinders die till formen på textrutan. Höger sida ska mina övriga arbetskamreter skriva namn. Ha en skön vecka! /Miaa

söndag 27 mars 2011

BIAN har komit till heders igen

Hej på er! Ni har väl inte missat att vi har sommartid nu, så natten blev 1 timma kortare och vi drar klockan framåt likaväl som det snart är dax att plocka fram trädgårdsmöblerna.
Här har jag skurit till en massa bitar i papp. Vad skall det bli av dessa tro....

Nu har jag satt Tissue tape runt alla kanter.......

Det blev en låda att ha saker i. Jag har sådana här och ställer mina kort i som är till salu.....

Jag har klätt alla sidor med papper från Tim Holtz......

Sedan satt jag ihop allt med Bian......

Det är mycke tänkearbete att få ihop detta så att allt papper kommer åt rätt håll och alla hål på rätt ställe......

Så nu är det bara till att fylla den med något.....

Ha en fortsatt bra söndag och om jag hinner kommer ett inlägg till där jag har pyntat lådan lite....
Mim....

lördag 26 mars 2011

BUTIKEN INFORMERAR

Nu är våren här. Jösses så härligt!

Vi packar upp nya varor för fullt, planerar för scrapmaran som är om en vecka, beställer in fler varor och planerar för nya kurser. Och sen är det ju inte långt till nästa mässa, som är i Kungälv. Kongahällamässan heter den, och det är en endagsmässa lördagen den 7 maj.


PASSA PÅ!

Just nu är det också ett erbjudande på Distress Stains. Köp alla 12 färgerna och få 15 % rabatt. Erbjudandet gäller till den 3 april 2011.




FACEBOOK
Ni glömmer väl inte av att bli kompis med mig på Facebook? Det är tydligen ett bra sätt att bli medlem i gruppen Scrap & Hobby på fejsan... :-).
Vi har redan 100 medlemmar, vilket resulterat i ett presentkort på 100 kr till en lycklig vinnare.
När vi är 200 medlemmar ökar vi beloppet till 200 kr på ett presentkort. Vid 300 medlemmar ökas beloppet till 300 kr. Och så vidare. Visst har du någon kompis som vill få kontinuerlig information om det som händer på Scrap & Hobby :-)?

PREMIÄRER

fredag den 1 april, är det premiär för nya underbara stämplar från the Greeting Farm. Det finns 3 nya singelstämplar att se fram emot, förutom ett härligt stort set med creepin crew-figurer. Det finns en viss efterfrågan på dem, så om du vill vara säker på att få dem, är det bra om du paxar ett paket. Jag har fyra kvar i dagsläget.


Samma dag släpps det nya numret av den norska inspirationstidningen Ett Trykk.

...

ÖPPET HUS

Nu på tisdag den 29 mars är det öppet hus hos Scrap & Hobby och då kommer Liselott från Inkido och gör en make and take-tavla med oss (det är helt gratis... så välkommen hit och lär dig något nytt :)...).
Det blir en lite längre sittning denna gång, då vi jobbar med maskningstekniken. Vi dukar fram ett långbord - för att så många som möjligt skall få plats.
Du är välkommen mellan kl 18:00-20:00.


KURSER

onsdag den 30 mars  är det en kurs i hur man använder BIAn - Bind it all-maskinen. Jag använder den mest för att göra minialbum, almanackor och t ex inköpslathundar. Jag har också använt den till redovisningsmaterial i skolan :-).
Det finns några platser kvar, så om du är nyfiken på hur du kan förgylla din tillvaro med en skön maskin, kan du anmäla dig genom att köpa kursen på webben, eller besöka oss i butiken.

Glöm inte att kolla in de andra kurserna under april och maj! Vi skall göra tre olika kort, tags, altra och göra vintageinspirerade kort :-).

Onsdagen den 25 maj har vi en nyinsatt kurs i hur man färglägger med distressfärger. (kl 18:15 till 21:15). Vi kommer att jobba med flera olika distressprodukter, nämligen refillflaskan, dynan och den nya roliga distress stain-flaskan.

Om det finns intresse för ännu en färgläggningskurs med copic-pennor, går det bra att ringa till oss på 031-26 56 49, mejla till info@scrapohobby.se eller besöka oss i butiken, så skall vi se till att få ett datum. Tessan - som är vår copic-mästarinna - kan ha kurser på torsdagar. Bara så att ni vet :-).

...

SCRAPMARATON

Och på lördag den 2 april är det dags för scrapmaran.
Tjohoo!

// Sari

TIM HOLTZ DISTRESS STAIN

Här i denna informativa video hittar du mer info om distress stain.
Och hoppla hoppla...
Tim Holtz spräcker myten om att förvara dynorna upp och ned!

Jippii! 
Då kan vi ju med gott samvete förvara dem som de skall - igen :-)... även om det kan vara smidigt att ha dem upp och ned i mitt fina genomskinliga plastställ :-).
Kom bara ihåg att jobba in påfyllningsfärgen med en skrapa av något slag - så att den verkligen hamnar där den ska.

I denna video får du en bra genomgång av vad du kan göra med de nya distressprodukterna.
Lycka till!

Och så här ser det ut när jag monterat på färglagda cirklar på korkarna. Nu tror jag att det blir lättare just den färg jag vill ha :-).



fredag 25 mars 2011

SURFING ANYA FRÅN THE GREETING FARM

Ja, när vi är i slutet av mars månad, är det hög tid för våren att titta fram. Jag tjuvstartar badsäsongen genom att längta mig till stranden tillsammans med en söt ny Surfer Anya som är redo för stranden och vågorna.




Den här veckans FFF-utmaning hos The Greeting Farm går ut på att göra ett vårkort och du kan inspireras av både sol, sand och semester med mera.
Och glöm nu inte att hoppa runt bland alla TGF-inspiratörers bloggar så att du inte missar din chans att vinna en härlig stämpel!!!

...

Och även om det är långt kvar till den riktiga semestern, kan du ju njuta av ett kort vårlov redan nu .-)... spring break betyder just vårlov. Så se till att skaffa dig lite "Spring Break" du också! Ta ledigt från jobbet vettja och gå ut och njut av vårsolen! Och ifall det regnar, kan du väl samla ihop dina väninnor och pyssla tillsammans med dem!!!!

...

Hur har du tänkt att tillbringa din sommar? Skall du stanna kvar där du är eller skall du åka utomlands? Vill du garantera dig om en varm sommar och därför planerar för en vistelse på Gran Canaria eller åker du iväg för att få lugn och ro eller kanske för att vandra i fjällen?
Själv har jag inte kommit så långt i planeringen, men kanske åker jag till Chicago i sommar. Hur kul är inte det då???

torsdag 24 mars 2011

ETT KORT SOM PÅBÖRJADES PÅ MÄSSAN MED VACKRA PAPPER FRÅN MY MINDS EYE

Hej igen!
Nu kommer dagens andra inlägg, ett kort som blev till under Ullevimässan, tokigt nog glömde jag fotografera det innan det hamnade på lådan! Har helt enkelt försökt att göra ett likadant och tror att jag lyckats ganska bra...kanske en blomma eller två extra och i lite annan nyans på dom men jag ville visa det för att dessa papper från My Minds Eye "Stella Rose" helt enkelt inte går av för hackor!! Jag som älskar göra album kommer senare visa ett sådant utav papper från denna serie. Papprena har sagolik kvalitet och man kan inte sluta att klämma och känna på dom, grova och härliga till strukturen och finns i sååå vackra färger! Blommorna komer från Kort og Godt och Inkido.


Insidan rymmer en vacker Inkidostämpel och ett blankt fäldt där man kan skriva en hälsning till den som fyller år. Basen på kortet är från Bo Bunny.

Här syns hur kortet kan stå i bokhyllan och man skymtar den söta metall jordgubben från Kort og Godt som hänger i en av blommstjälkarna! Precis som på skon jag visade tidigare i dag har jag använt de superfina Prima feldt rub-ons i hörnet och fjärilen lika så. En kul detalj som ger struktur till dina alster!
Ha en fortsatt trevlig torsdag! Kanske kommer det ett alster till under dagen.....
Kram Lina


PÅSK MED PIONDESIGN......



Hoppas ni haft en bra vecka, och hunnit pyssla lite! Efter Ullevimässan i helgen som var har jag gjort lite alster utav material ur mitt DT-paket. När jag får nya pysselsaker i händerna har jag svårt att inte sätta i gång på stört.... så det kommer fler inlägg idag.



Kunde inte hålla mig från att göra denna söta lilla sko av en mall från Vildastamps! Jag har använt papper från Pion Design "Sagan om våren" och en påskbild ur ett Pion-ark. Swirlen är stämplade med en del av Vildastamps blomma V25 och på den sitter halvpärlor från Reprint.





En väldigt rolig och vacker detalj jag använt kommer från Prima och är en lätt använd rub-on i fillt, det är olika motiv på arken och till min sko har jag gnuggat på två blommor och satt rhinestones från You Do som pistiller. Som foder i skon sitter brun/vit rutigt papper från Pion Design "Sagan om våren" och rosspetsen fram på skon är från Reprint och säljs i metervara.

Jag har gjort en tag att stoppa in i skon, där tänkte jag skriva min personliga hälsning.


Hoppas att denna lilla sko inspirerat till att göra ett lite annorlunda Påskkort i år!


Kramar från mig

Lina

tisdag 22 mars 2011

COPIC-TIPS!

hejsan!
jag tänkte fortsätta på förra veckans spår och ge lite tips till färgkombinationer för att färglägga ansikten.


Här har jag använt mig av E 51, E 21, E 11 och E 93.
Jag börjar med den ljusaste och avslutar med den mörkaste och E 93 på kinderna.
Det här är de färger jag oftast använder.

Här har jag använt E 31, E33, E35, E93.

Här är det E37, E47, E57 OCH E49.


Sist men inte minst är det YR00, YR61, YR02 och E93 jag målat med. Den här är lite mer åt det orange/rosa hållet än vad bilden visar.
Ber förresten om ursäkt för att bilderna är liggande. när jag sparade dem i min dator var de stående men så fort jag lägger in dem här blir det knasigt. Hoppas ni har överseende med detta.
Ha det så gott!
/Therese

BUTIKEN INFORMERAR




MÄSSOR

Tack alla härliga kunder som kom och besökte mässan och vår monter. Det var kul att se så många glada människor som hittade det de sökte, inspirerades av demonstrationerna och bara njöt av den kreativa atmosfären.



Vi håller som bäst på att bygga upp butiken igen, och ser fram emot både en mara om knappa två veckor i Sävedalen samt en ny mässa i Kungälv den 7 maj (Kongahällamässan).

Om du planerar att komma till mässan den 7 maj, kan du göra en förbeställning på de varor som du verkligen vill få tag i. Det kan t ex gälla stora stansmallar från Spellbinders, Tim Holtz Vagabondmaskin, Stämplar från t ex Crafty Secrets, papperspaket från Graphic 45 m m.
Kontakta oss på info@scrapohobby.se för mer information.

ÖPPET HUS
Nästa evenemang för Scrap & Hobby är vårt öppet hus, klkockan 18:00-20:00 tisdagen den 29 mars 2011, som denna gång gästas av Inkidos egna Lise-Lott!
Välkommen in och gör en tavla!
Räkna med att sittningen tar ca 40 minuter. Vi skall duka långbord, men om ni blir riktigt många, kanske ni får stå ut med lite väntetid :-).

Vi hoppas att vi ses då :-)!


KURSER

Onsdagen den 30 mars kommer jag att visa hur man använder BIAn - d v s Bind it all-maskinen på olika sätt. Ni kommer också att göra var sitt praktiskt alster som ni kan ta med er hem.

Onsdagen den 13 april har jag en kurs vid namn Att göra kort, vilket innebär att jag guidar er genom tre olika sätt att göra kort på.

Torsdagen den 14 april har vi en kurs vid namn Alter - där ni får lära er att ändra utseendet på askar m m. Någon av våra duktiga inspiratörer guidar er.

Onsdagen den 4 maj har vi en kurs som jag kallar för Distresskurs. Då lär jag er att använda Tim Holtz alla distressprodukter på olika sätt.

Onsdagen den 11 maj har vi en "att göra kort-kurs" med vintage-inrikting. Då gör vi kort som ser gammeldags ut. Vi jobbar mycket med distressprodukter, vintagebilder m m.

Onsdagen den 18 maj har vi en kurs som heter "Att göra tags". Jag kommer visa er olika sätt att jobba med etiketter (tags).

Kurserna kostar 295 kr/person, börjar kl 18:15 och slutar vid 21-tiden. Allt material ingår.
Du kan boka plats personligen i butiken eller genom att köpa varan i webbshopen.


FACEBOOK
Eftersom vi gillar facebook har vi startat en grupp som heter just Scrap & Hobby.
När vi nådde 100 medlemmar lottade vi ut vårt första presentkort på hundra kronor. Lotten föll på Kerstin Abrahamsson :-).
När vi nått 200 medlemmar höjer vi ribban och lottar ut ett presentkort på 200 kr. Passa på att meddela dina kompisar om detta, och anslut dig till vår grupp. Ju fler medlemmar, desto fler och högre belopp på presentkort :-).
Om du också vill bli medlem kan du skriva scrap & hobby i sökrutan. Om det krånglar, kan ni söka upp mig - Sari Hänninen och skicka en vänförfrågan, så lägger jag till er manuellt :-).

//Sari

söndag 20 mars 2011

PAPPERSPÅSE MED TIM HOLTZ

Nu är vi mitt uppe i Göteborgsmässan på Ullevi. Så idag kommer bara ett kort inlägg. Har dekorerat en papperspåse med papper från My Mind´s Eye, ram Tim Holtz, bild från Pion design den gula blomman har jag doppat i clear utee.....

Snart dax att ge sig iväg för dagens mässa, öppnar kl 10.00
Hoppas vi ses där

fredag 18 mars 2011

FFF HOS TGF

Den här veckan är det monokromatiskt som gäller hos TGF. Jag tycker att det är både utmanande och härligt att jobba med en enda färg.

Här har jag färglagt supersöta Cheeky Rockabilly i en gråskala. Det är tack vare Therese (Scrap & Hobbys Copic-proffsfärgläggare som lärt mig :-)...) som jag vågat mig på något sådant. Det hade jag aldrig klurat ut på egen hand!



Hur som helst. Du kan använda dig av vilken färg du vill - bara du håller dig till den genom hela ditt alster.

Om du väljer att delta i veckans FFF och lägger upp ditt alster hos TGFs arkiv samt skriver en kommentar i TGFs blogg om att du gjort så, så är du med i utlottningen om en härlig Twirl Anya-stämpel!

Här är de andra TGF-inspiratörernas alster:

TANYA


EMMA


BUTTERCUP

SCRAP & HOBBY PÅ FACEBOOK

Nu finns Scrap & Hobby som en grupp på Facebook.
När vi har 100 medlemmar lottar vi ut ett presentkort på 100 kr.
När vi har 200 medlemmar, lottar vi ut ett presentkort på 200 kr.
O s v.

Hur många presentkort hinner vi dela ut under mars månad tror ni?

Bli gärna medlem du också - och glöm inte att tipsa dina vänner om det samma :-).

torsdag 17 mars 2011

BRÖLLOPSKORT MED INKIDO "TUVA"


Hoppas er vecka har varit bra så här långt! Misstänker att det kommer vara mycket bröllops inspiration på Ullevimässan till helgen, så jag tjuvstartar lite med ett kort till ett par som ska gifta sig i April.

Jag kommer stansa ut parets namn och låta det hänga i pyttesmå metallringar från blomman i högra hörnet. Basen till kortet är cremevit cardstock och mattor med lila och brun. Inkidos vackra mönsterpapper "Tuva Satin Green" passar så fint med de lila tonerna på blommorna och den glansiga ljuvliga spetsen bryter av lite lagom. Fjärilarna stämplade jag på vellum för att få en skir och lätt känsla.

På insidan dekorerade jag enkelt med samma papper som på utsidan och färgade in det med Dusty Concord, stämplade sedan lite försiktigt med Milled Lavender till bakgrund.

Tyvärr är inte bildkvaliten den bästa i detta inlägg men ni som kommer till mässan i helgen kan se det live.
Tusen tack för att du kikade in idag och jag hoppas vi ses i helgen! Ha en trevlig Torsdag gott folk!
Kram Lina


onsdag 16 mars 2011

DRÖMMAR MED INKIDOPAPPER

Vissa papper är så vackra så man vet inte riktigt hur man ska använda dom. Det här pappret är ett sådant exempel. Jag ville att så mycket som möjligt skulle synas så jag har valt att låta fotot sitta ute vid kanten och dekorerat sparsamt.

Papprena kommer ifrån Inkido och tillhör serien Is this love? Hjärtpappret heter Hope och det randiga pappret heter Remember. Den stora cirkeln har jag gjort genom att lägga ut en liten tallrik och sedan måla runt den med vit Crackle Paint. På cirkeln har jag sedan spritt ut rosa halvpärlor och små vita blommor.

Min tanke är att i mitten av cirkeln ska jag skriva all journaling. Min dotter har precis fyllt sex år och har massor av drömmar om sin framtid och dessa tänkte jag dokumentera på den här layouten så småningom. Det behöver inte alltid vara fotot som hamnar i fokus, ibland är det historien bakom fotot som kan vara kul att scrappa om!

//Nicola


måndag 14 mars 2011

MÅLA ANSIKTE MED COPICPENNOR

Hej på er!

Som ni kanske har märkt innan så älskar jag ju att måla med copicpennorna. För mig slår de allt annat och jag älskar att det finns så många olika nyanser och att de är så sköna att måla med. Nu finns också refillerna i butiken! :)

Jag har förberett en liten steg-för-steg instruktion på hur jag färglägger ansikten med mina copics.



Först väljer jag ju ut motivet, som här blev coolingen Tank, och sen tar jag fram mina pennor.
Jag börjar av någon anledning alltid med att färglägga anisktet på mitt motiv.
Oftast färglägger jag ansikten med fyra pennor ur earth-serien (de pennor som har E på sig framför numren) och då använder jag E51, E21, E11 och E93.

Jag tar E51 och målar över hela ansiktet.


Sen tar jag den lite mörkare E21 och målar i cirkulära rörelser i utkanterna av ansiktet.



Nästa steg är att ta E51 igen och först måla i skarven mellan de båda färgerna vi redan använt. Detta gör jag för att få en mjukare övergång mellan dem. Sen tar jag E51 i resten av ansiktet också men är försiktig med att gå för lång ut i kanten för nu är motivet ganska blött och färgen blöder gärna utanför om man går för nära.


Nu är det E11 som gäller och det är den mörkaste av de nyanser jag använder. Jag är väldigt försiktig med den i början och målar tunna linjer runt ansiktet och under ögonbrynen för att få lite djup i motivet. När man målar med en mörk nyans är det bra om man är lite försiktg så man inte får det för mörkt på en gång. Det är lätt att gå tillbaka sen igen och måla vissa delar igen om man vill ha det mörkare.

Nu är ansiktet nästan klart! Det sista jag brukar göra på ansiktet är att måla lite rosa på kinderna med E93. Jag tycker det ger mer liv i motivet. Det blir väldigt rosa direkt när man målar men när färgerna torkar till blir de ljusare och jämnare.


Nu är ansiktet klart och jag målar resterande hud på samma sätt, utom det rosa då ;)
ha det så gott!
/Therese