måndag 31 januari 2011

VINGAR AV KRYMPPLAST



Idag visar jag ett kort med vingar av krympplast. Kortet mäter dessutom 15x30 cm. Ett megakort! Ibland är det roligt att ta i! Jag har handklippt ett hjärta ur Canvas Corp serie BLACK AND WHITE, papper LOVE LIVE LAUGH och färgat kanterna med Distressdyna Fired Brick. Det har jag satt fast med 3D-kuddar. Jag skrev "Jag älskar dej" i nedre höger hörn och ritade runt kanten med en svart penna.



Jag gjorde en mall till vingarna. Jag ritade formen av en vinge som jag sedan delade in i fält för att få till något som var inspirerat av en regnbåge, med varje färg skrivet på. Sedan la jag ett krympplast-ark uppepå och färglade med Copic efter linjerna på mallen. Jag har använt ett ark som är lite mjölkvitt, där ena sidan känns lite mattare än den andra. Den matta sidan färglägger man på. Innan jag krympte vingarna var dom ungefär som ett A4-papper i storlek. Dom krympte sedan till strax över 10 cm långa. För att färgen inte skulle färga av sej efter krympning, sprayade jag på med hårspray för att fixera färgen. Tänk på att färgen blir mer intensiv vid sprayning.

Lycka till med dina skapelser med krympplast!

/Miaa

söndag 30 januari 2011

PION DESIGN - SAGAN OM VÅREN

I veckan när jag var ut till butiken i Sävedalen, hade Sari precis plockat upp nya härliga papper från Pion design - Sagan om Våren. Så jag fick med mig några av dessa och har gjort ytterligare en korg dom är jättekul att göra...

Jag tycker att dessa papper är så härliga i sig själv så att de behöver inte ha så värst mycke extra pynt............

Ramen under fjärilen är från Sizzix och på fjärilen har jag clear utee....



I denna korgen har jag även klätt insidan......

Ha en fortsatt bra dag, Mim...

PION DESIGN - FRÅN MITT HJÄRTA

Jag gör ju oftast kort men nu tänkter jag visa något annat denna söndagmorgon. Jag har gjort en korg av ett 12 tums cardstock. Kant- och hörnstanns från Martha Stewart.....
Sedan har jag använt Pion designs papper Från Mitt Hjärta, de är så underbara. På klipparket finns texten och hjärtat.......

På hjärtat och fjärilarna har jag haft Clear utee och smält med värmepistolen.........

Rosen och bladen har jag dopat i clear utee i meltingpoten.....


och i korgen la jag lite goda chokladkulor, men det fanns plats till många mer....

Ha en trevlig söndag, Mim...

lördag 29 januari 2011

RAM-TAG

Ram-tag, vad är det?, kanske du tänker... Det är inte ett tag som man tar tag i... Utan en tag, eller adresslapp, tror jag det svenska namnet är. Och ram-tag är helt enkelt en tag som har en stomme av en ram. Så här:

(ursäkta den dåliga bilden)



Till dessa två har jag använt mej av färdiga ramar, så kallade Die-cuts-ramar. Man kan ju också tänka sej att använda tex olika Spellbinders-stansar.



Den här ram-tagen har ett papper i ramen från My Minds Eye, serie Alphabet Soup, papper Girl little princess. Jag distressade kanterna på ramen med Distress dyna Worn Lipstick och dekorerade med en trollslända från YouDo, vit spets, en grön ros och tre rosa pistiller. GRATTIS är stämplat med bokstavs-stämplar från Artemio på en vit pappersremsa. Jag matchade färgerna på ram-tagen med paketet den skulle sitta på:



Paketet är till min moster. Hon gillar att läsa, choklad och kunna lägga torkade kryddor i små burkar! Perfekt!

Nästa ram-tag:



Den här har en helt annan stil än den första! Det är till en kvinna som fyller femtio, som älskar havet, fiske och sina rosor! Då fick det såklart bli så! Pappret i ramen är från Maja Designs serie Skärgårdsliv. Pappret heter Är och fiskar, med små söta flöten på... Chipboard-bokstäverna och -siffrorna, som passade till, hittade jag i mina gömmor. Bårderna med stjärnor resp ankare är faktiskt en bit på remsorna längst ner på olika papper ur Skärgårdsliv. Det är en finurligt bra idé som Maja Design har, att man ska kunna använda även remsorna. Det gör jag ändå, för ofta är det vita remsor, som man kan använda som på tagen ovan. Ett gäng med röda rosor och ett rött sidenband gör pricken över i!

Lycka till med era egna ram-tags!

Glöm inte av Månadens tävling! Slutdatum är 26 augusti!



Get well soon - Krya på dig-kort

Get well soon-stämpeln (v634) är ju för läcker, tycker jag, med sin fina klocka! 
Det är kul med anspelningar på ord och dess betydelser.


Här har jag använt mig av en sida från en bok som jag köpt enbart för att kunna pyssla med. Jag har gjort en öppning och låter hälsningsmeddelandet komma fram i mitten. 

Den observante ser en liten uggla (uv v46) uppe i höger hörn. Jag har haft denna stämpel i min ägo i drygt ett år utan att använda den. Fråga mig inte varför!!! Men nu när jag studerade den i somras - under en kort - men underbar vistelse i en sommarstuga i Laholm - insåg jag dess storhet och skönhet. Den är ju otroligt vackert ritad! Och precis lagom liten för att passa in precis var som helst. Japp! Nästan i alla fall :).


Och den lilla söta nallen är ju också bara för gullig.. Så gullig att jag inte kunde låta bli att ta med Freddy (v411) med på detta kort. Kompisen Teddy är lika söt han, men han får vänta :-).

Böcker och vänner-kort

Att ta sig tid att läsa en bok är något heligt för mig. Tyvärr tar jag mig inte tid tillräckligt ofta. 

Jag har använt mig av stämplarna bokmal v112, böcker och vänner... v492 och byrå v44 för att göra detta kort.


Jag tycker att den lilla älvan är jättesöt, när hon sitter där på byrån och läser en bok. Och på tal om böcker, så har jag köpt en bok på loppis för att kunna slakta den till mitt papperspyssel. Den första sidan fick tjäna som bakgrund i detta kort :-). Tanken var att jag skulle ha en svensk bok för att kunna klippa ut väl valda svenska ord och på så sätt skapa svenska uttryck - till mina små projekt.


När jag väl började göra kort med scener och såg den här fina byrån, kunde jag ju inte låta bli att prova på ett sådant kort. Det vill säga ett kort med ett sittande motiv. 

Stämpeln med texten Böcker och vänner skall vara få och väl utvalda av Samuel Peterson, tycker jag passar alldeles utmärkt på detta kort. Och kanske är det just så med mig. Jag läser få, men väl utvalda böcker :-). 

fredag 28 januari 2011

FÖRHANDSVISNING AV HAT'S OFF HOS THE GREETING FARM

Snart är det februari, och det betyder att nya sköna stämplar väntar hos The Greeting Farm.


är är min tolkning av en av de underbara "Hatten av..."-stämplarna.
Och som ni ser, har jag också använt mig av wellpapp, även denna gång .-). Det vita papperet är utstansat med Spellbinders labels four.
TGF introducerar,... Miss Anya "Hat's OFF", och här är min tolkning.
Jag har allt försökt att vara lite listig och lustig med ordet hatt - d v s HAT på engelska. Det lilla ordet går ju att läsa i en mängd ord... Så utan att bli alltför långrandig kommer här tHAT (pHAT) girl.






Och hej! Jag använder inget ORANGE på detta kort. Och jag andas fortfarande lugnt :-).

 
Nåja, det var allt för mig idag. Men kolla in TGF-bloggen för att se vad de andra har gjort och få samtidigt reda på hur du kan VINNA stämpelsetet med Hat's off-tjejerna! Lämna kommentarer IDAG.
Därtill kommer en lycklig vinnare av denna tävling vinna stämpelsetet med ovanstående stämplar. Det finns alltså två chanser att vinna.
Lycka till, allihop!

torsdag 27 januari 2011

RYKANDE FÄRSKA PAPPER PÅ INGÅNG TILL BUTIKEN.....

Hej igen!

Jag kan bara inte låta bli att visa er vad man kan göra med Inkidos rykande färska dubbelsidiga papper dom släppt precis! Dessa ljuvliga vintage papper i serien Forever finns i hela 12 olika utföranden och är alla så vackra!!!

Papprena och matchande blommor och spets är på ingång till butiken så håll utkik gott folk!!!

Kram Lina

ETT KORT MED THE GREETING FARMS CHEEKY GLAMOUR

För min familj så har det dragit i gång på allvar med kalas. Det är många i vår närhet som fyller i början på året och det känns bra att vara ute i god tid med att fylla grattislådan med färdiga kort.Då är det bara att gå och välja det kort som passar när det är dax!

  

Denna stämpel Cheeky Glamour från The Greeting Farm - är användbar på många sätt och Det är inte för att jag är lat eller har bråttom som hon bara fått färg på sitt lilla hjärta, utan för att jag bestämde mig för att kortet i sig hade tillräckligt med färg och mönster. Och så är ju "Fröken Glamour" så himla fin bara som hon är!!

Jag har använt Spellbinders Eyelet Circles och Standard Cirkles Large och distressat med Mustard Seed och Vintage Photo.
Fräcka gula blomman kommer från You Do och det är två blommor av olika modell som jag satt ovanpå varandra, med en söt liten knapp som pistill!

Jag gillar att doodla och att sy sömmar runt mina alster.... Just nu är symaskinen nerpackad, så till detta kort använde jag en gellrollerpenna. Det prickiga pappret  är baksidan på ett Websters Page "Lullaby Lane"-papper och det gula pappret med blommor fyndade jag i realådan... där kan man hitta mycket kul för en billig peng!*Blink* Blink*

Grattisstämpeln finns på ett set från Reprint och i rosetten hänger ett metallhjärta från Kort og Godt.


Ha en trevlig torsdag och tack för du tittade in!

Kram
Lina

onsdag 26 januari 2011

KALASINBJUDNINGAR!

Idag tänkte jag visa ett förslag på hur man kan göra egna, personliga inbjudningskort till barnkalas eller liknande. Ideén till dessa små, söta muffins har jag hittat på nätet och de är både enkla och snabba att göra.


Jag har klippt en "muffinsform" på frihand ifrån färgad wellpapp och sedan använt ett styvt vitt papper till att klippa själva kakdelen med. Den är vikt på mitten så att det finns utrymme att skriva sin hälsning inuti.


Därefter är det bara att dekorera som man själv tycker. Jag har använt mig av blommor, bland annat dessa, och knappar och även halvpärlor och blingstenar som strössel på toppen.


//Nicola

tisdag 25 januari 2011

KORT MED THE GREETING FARM

Hej igen!
Var och pysslade med ett gäng trevliga tjejer förra helgen och fick gjort både en layout och två kort. Layouten var den ni såg förra veckan och kortet får ni se nu :)



Korten är uppbyggda på samma sätt men med hjälp av andra färger och papper blir de ändå olika. Jag tycker att det är skönt att slippa tänka så mycket på hur kortet ska se ut ibland och då är det skönt att göra två samtidigt i samma stil.
Stämplarna kommer från the greeting farm och setet Little dreamer.
Som vanligt har jag färglagt motiven med copics. Ni har väl inte missat att vi har en kurs i att måla med copicpennor 17:e februari? All information finner du här!
Jag kommer att guida er genom hur jag målar motiv och när kvällen är slut har du själv målat några färdiga motiv att ta med dig hem. Det vore kul att se dig där!
Ha det gott!
//Therese

måndag 24 januari 2011

FLER SPÄNNANDE MATERIAL: FJÄDRAR och LERA

Scrap och Hobby heter just "hobby" för att det finns så många olika spännande hobbymaterial, utöver traditionellt scrapmaterial. Det finns cenitlera, trägrejer att dekorera, papirmaché-saker att dekorera och aluminiumtråd, för att nämna lite grand. Jag fastnade för en lera som finns i butiken i Sävedalen. Det är en lufttorkande lera som är superlätt att arbeta med. Om man har reumatism, som jag, så rekommenderar jag den! Jag har gjort en hjärttavla:

Jag har använt ett hjärta (som ligger i fyrpack). Det har jag klätt in med lufttorkande lera. Hjärtat sitter på ett papper från Canvas Corp som jag färgat in med Distress Dyna Frayed Burlap. På orden LOVE har jag dragit med Blending Toolen och Distress Fired Brick för att framhäva kärlek.

Innan jag satte på leran på hjärtat stämlade jag i den med en fjäril, en klocka och lite swirlar. Jag har tryckt ut leran med mina fingrarna, men vill man ha en slätare yta kan man ta brödkaveln och ha ett smörpapper emellan. Jag har färgat vissa delar med Perfect pearl och målat rött med Distress Ink Fired Brick. Jag har också använt visare ur ett paket med klockor från You Do. Den lilla skylten är också av lera. Jag använde en liten skylt ur ett YouDo paket och tryckte ner i leran. Jag petade försiktigt ur den och färglade med Perfect Pearls. Jag lät den torka med bradsen i hålen. Sedan klippte jag ut ett litet papper och skrev ÄLSKAR inuti.

Vingarna är gjorda med Grungepaper. Jag ritade en mall och klippte efter, färgade in med Walnut Stain Ink och klistrade fjärdrar på. Blev en väldigt trevlig effekt, tycker jag! Kanten på canvasduken som jag använt är också färgad med Walnut Stain.
Sista dagen för månadstävlingen är i morgon!
Ha en skön dag!
/Miaa

söndag 23 januari 2011

VILDA STAMPS & CRACKLE PAINT

Söndag igen. Igår var det, i alla fall här i Göteborg, ett underbart vinterväder. Träden var alldeles vita av rimfrost, så jag blev lite inspirerad att göra ett kort med en del vitt på.
Kortbasen är akvarellpapper, mönsterpapper från Pion Design "Från Mitt Hjärta", kantstans från Martha Stewart. Kanterna är målade med crackelpaint (nästan som rimfrost), bilen från Vilda stamps är stämplad med watermarker och embossad med vitt............

Sedan har jag pyntat med pärlspröt och blommor. Den stora rosen var från början vit med har fått lite utee från melting poten på sig.

På insidan har jag satt ett hjärta från klipparket och där kan man skriva sin hälsning....

Ha en bra dag, Mim...

lördag 22 januari 2011

VÅRENS AKTIVITETER HOS SCRAP & HOBBY

Nu kan vi äntligen lägga upp en lista med vårens kurser, öppet hus-dagar och datum för de mässor vi skall delta i.

Vi ser verkligen fram emot en härlig vår med massor av inspiration och nya bekantskaper.

FEBRUARI

Tisdagen den 1 februari
Öppet Hus
18:00-20:00

Onsdagen den 16 februari
Kortvikningskurs 1
Ni får lära er att vika kort på sju olika sätt!
18:15-21:15

Torsdagen den 17 februari
Färgläggning med Copic
18:15-21:15

Onsdagen den 23 februari
Distress-kurs
Ni lär er att använda alla olika distressprodukter från Tim Holtz. Ni får ett färdigt alster att ta med hem.
18:15-21:15

Torsdagen den 24 februari
Scrapbooking för nybörjare
Ni lär er grunderna och får göra en layout.
Ta med 1-5 foton.
18:15-21:15

MARS

Tisdagen den 1 mars
Öppet Hus
18:00-20:00

Onsdagen den 2 mars
Att göra kort
Ni får göra tre olika typer av kort.
18:15-21:15

Torsdagen den 3 mars
Gå bort-presenter
Ni får lära er att vika påsar, askar eller något liknande som är käckt att ta med sig när man skall hälsa på någon.
18:15-21:15

Onsdagen den 9 mars
Kortvikningskurs 2
Ni får lära er att vika kort på sju olika sätt! (inte samma kursinnehåll som i februari)
18:15-21:15

Lördagen och söndagen den 19-20 mars
Mässa på Ullevi i Göteborg
Lördag 12-18
Söndag 10-16

Tisdagen den 29 mars
Öppet Hus
18:00-20:00

APRIL

Lördagen den 2 april
SCRAPMARATON
10:00-22:00

Onsdagen den 13 april
Kortkurs med vintage-tema - Ni får lära er att ge dina (tre) kort ett föråldrat utseende.
18:15-21:15

Torsdagen den 14 april
Alter -
Ni får lära er att förändra utseendet på något - eller skapa något från grunden.
18:15-21:15

Tisdagen den 26 april
Öppet Hus
18:00-20:00

Onsdagen den 27 april
Kortvikningskurs 3
Ni får lära er att göra 5-7 riktigt avancerade kortvikningar

MAJ

Onsdagen den 4 maj
Distress-kurs
Ni lär er att använda alla olika distressprodukter från Tim Holtz. Ni får ett färdigt alster att ta med hem.
18:15-21:15

Lördagen den 7 maj
Mässa i Kungälv

Tisdagen den 31 maj
Öppet Hus

Öppet Hus är gratis. Ofta gör vi något som kallas "make and take" - d v s du får prova på att göra något som du tar med hem, helt gratis.

Kurserna kostar 295 kr/person.

Maran kostar 395 kr/person. Läs mera om maran här.

Du anmäler dig till kursen och maran genom att köpa varan i webbshopen eller komma till butiken personligen.
Vi finns på Göteborgsvägen 87 i Sävedalen (mellan Göteborg och Partille).

Om du inte varit här förut, kan du köra parallellt med E20 på Göteborgsvägen, genom Sävedalens köpgata (Göteborgsägen) och ta sikte mot ett stort hus med massor av fönster... Även kallat Glashuset :-). Vi finns mitt emot Glashuset - i ett ljusblått hus i källarvåningen.
Om inte personal finns på platsdär, kan du gå in genon Sävedalens Färg och Tapet AB.

Om du har några frågor, kan du ringa till oss på 031-26 56 49 eller skicka oss ett mejl till info@scrapohobby.se.

fredag 21 januari 2011

SCRAP & HOBBYS SCRAPTRÄFF – LÖRDAGEN DEN 2 APRIL 2011


Scrap & Hobby anordnar sin första STORA scrapträff lördagen den 2 april 2011. Vi bjuder in er till en härlig pysseldag i likasinnades lag.

LOKAL: Folkets Hus, Göteborgsvägen 101, Sävedalen. (Folkets Hus ligger på samma gata som vår butik, så det är lätt att gå till butiken och handla om man glömt något J.)

TID: Alla pysslar på i egen takt mellan kl 10:00 och kl 22:00.

ANTAL PLATSER. Vi har 40 platser, så först till kvarn gäller!

KOSTNAD: Hela dagen kostar 395 kr per person, och då ingår både välkomstpåse, mat och dryck samt fika och annat smått och gott.
Om du har några specifika matönskemål, önskar vi att få reda på det så snart som möjligt.

PROGRAM: Dagen kommer att fyllas med utmaningar och massor av inspiration. Man väljer själv om man vill delta i tävlingarna, eller om man vill pyssla med något eget.

ANMÄLAN: Anmäl dig genom att köpa varan i webbshopen www.scrapohobby.se eller i butiken på Göteborgsvägen 87 i Sävedalen. (Vi har öppet Må-Fr 09:00-18:00, Lö 09:00-18:00)
Anmälan är bindande och ingen återbetalning av avgift sker. Om du får förhinder, kan du låta någon annan ta din plats.

FRÅGOR? Om du har några frågor, kan du ringa oss på 031-26 56 49 eller skicka oss ett mejl på info@scrapohobby.se.

Vi ser fram emot att få träffa er!

Maria och Sari

KORRIGERING ANG MÅNADSTÄVLINGEN

Det har kommit till min vetskap att det varit svårt att skicka mejl till den adress som tidigare stått i månadstävlingen.

Det är helt enkelt tryckfels-Nisse som varit framme.

Den rätta e-postadressen är scrapohobby@hotmail.se.

Nu är det sista rycket som gäller! Endast fyra dagar återstår!

Jag vill samtidigt passa på att tacka för intresset för tävlingen. Det har varit väldigt roligt att se antalet bidrag strömma in!

Lycka till nu allihop.

FFF HOS TGF

Jahopp. Ännu en fredag, vilket innebär att det är dags för en ny utmaning hos The Greeting Farm.
Den här gången skall man jobba med lager på lager-teknik (paper tole eller s k dimensional techniques) (jag tror att man också kan kalla det för decoupage - och då menar jag inte servett-dekorerande).

Jag har kombinerat både spotlight- och lager-på-lagertekniken i detta kort med underbara Naughty från januaris nyhetsstämplar.



Testa själv, det är roligare än du tror!

Här ser du på lite närmare håll vad jag menar. På den översta delen har jag lyft upp både håret och djävulshornet.



Här ser du dem från en annan sida.


Och här ser du slutligen blomsterarrangemanget.



Gör ett eget alster med samma teknik och ladda upp din länk hos The Greeting Farm, så kanske du vinner en Fancy Anya-stämpel.

torsdag 20 januari 2011

WEBSTERS PAGE OCH DEN STÖRSTA AV ALLT.......KÄRLEKEN


Hej på er!

Idag kommer det en sommrig Lo i kärlekens tema och i detta fallet är det kärleken från en Mormor till ett av sina älskade barnbarn! Vi går ju snart in i Februari, då det firas alla hjärtansdag. För mig så är det inte bara min man jag uppvaktar lite extra på denna dag, utan pojkarna våra och mina vänner får också något lite extra!! All kärlek är ju igentligen värd att fira känner jag!

Jag har börjat med vit cardstock och rivit denna i två bitar och lagt på det gula härliga "Seaside Retreat" pappret, kanterna är krullade och distressade med Vintage Photo.                        
Fågelholken har jag klippt ut ur Life´s Portrait. Alla papprena jag använt kommer från Websters Page!



Min titel är "skriven" med thickers-bokstäver från American Crafts och fortsättningen på titeln med minibokstäver Mini chalkboard Alphabet-Black. Dom finns i lite olika utförande och är väldigt användbara och "räcker" länge!! Blommorna kommer alla från You Do.


Klockan (You Do) har jag färgat in med alcohol ink tillsammans med Broken China distress ink och stämplat innuti urtavlan med en textstämpel och Vintage Photo. Till sist dom alldeles underbara chipboard stickersen i glada härliga färger som passar perfekt in i den kommande trenden av massor med färg!! Jag har blandat färger hej-villt...och det funkar!!
Våga kasta er ut och gör något ni inte gjort förut...det är befriande!! Varför inte använda er av Tessans fina skiss?
Lycka till och kanske hamnar ert verk här i bloggen om ni mailar in det!

Glöm inte bort att det det snart är dax för Inlinkz att utse denna månadens vinnare av skiss-tolkningen där INKIDO står som sponsor! Kika in HÄR för att delta!

Lycka till med pysslandet och tack för att du besökte oss idag!
Kramar Lina

onsdag 19 januari 2011

LO MED JOURNALINGSTÄMPLAR IFRÅN REPRINT

Till den här layouten har jag utgått ifrån det här stämpelsetet med clearstamps ifrån Reprint. Jag har börjat med att stämpla på några olika ställen med en Distressdyna, Fired Brick och därefter har jag sprayat med svart mist både mitt på pappret och runt kanten på några ställen. Här och där har jag även kladdat med svart Crackle Paint.


Jag har inte använt några mönstrade papper till den här layouten utan det är en bit svart cardstock samt en röd remsa av cradstock som är stansad med en Martha Stewart stans, Doily Lace. Sedan har jag dekorerat med diverse knappar, svarta halvpärlor, spets och Tissue tape ifrån Tim Holtz.

//Nicola